Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Božinović: Hrvatska čvrsto stoji uz Hrvate u Crnoj Gori

Božinović je kazao da Hrvatska čvrsto stoji uz Hrvate u Crnoj Gori i da je komunikacija Vlade i hrvatske zajednice kontinuirana

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović posjetio je hrvatsku zajednicu u Crnoj Gori i sastao se s predstavnicima Hrvatskog nacionalnog vijeća i Hrvatske građanske inicijative, saopšteno je iz HGI.

“Njegova posjeta dolazi nakon prijetnji i uvreda koje su primili čelnici HGI – ja zbog čestitke koju su uputili povodom državnog praznika u Hrvatskoj, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja”, navodi se u saopštenju.

Ističe se da se Božinović detaljno upoznao s problemima hrvatske zajednice i sa svime što ih opterećuje na društvenoj i političkoj sceni.

Božinović je kazao da Hrvatska čvrsto stoji uz Hrvate u Crnoj Gori i da je komunikacija Vlade i hrvatske zajednice kontinuirana.

On je naglasio da je Hrvatska članica EU i NATO i da može u mnogome pomoći Crnoj Gori na putu integracija.

“Predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović je zahvalio ministru Božinoviću na dolasku i istakao da je posebno važan trenutak njegove posjete, a da je podrška Vlade RH kao nikada do sada jaka i konkretna, što je snaga i sigurnost Hrvatima u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju.

Božinović je nakon službenog susreta, s predstavnicima HGI – ja i HNV – a prisustvovao obilježavanju 71. godišnjice Bućarske olimpijade, koja se proslavlja u Đurđevom brdu na zogovima BK Brđanin.

“Središnji ured za Hrvate izvan RH uložio je značajna sredstva u rekonstrukciju bućarskih terena u Đurđevom brdu, pa se i na ovaj način pokazuje briga Vlade Republike Hrvatske za očuvanjem tradicije Hrvata u Crnoj Gori”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
cetinje
12.08.2023-18:33 18:33

Bravo gospodine Bozinovicu,uz Hrvatsku zajednicu i Hrvate u Crnoj Gori stoje Crnogorci.

Nikola
13.08.2023-11:40 11:40

Svaka čast samo objasnite partnerima u EU da VUK DLAKU MENJA ALI ĆUD NIKADA tako da prosrbske stranke ne smatraju prijateljima EU a ni USA
Grešku su napravili 2020 koja je ovaj narod koštala mnogo i da treba 10g da se vratimo na stari kolosjek