Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bošnjak: Rezolucija o Srebrenici korak ka pomirenju u regionu

Rezolucija o Srebrenici je korak naprijed, jer sadrži ono što je bilo obolno za neke narode i sadrži odredbu koja kaže da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim, već su odgovorni pojedinci, rekla je Bošnjak

Potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak kazala je da je nedavno usvajanje u parlamentu Rezolucije o genocidu u Srebrenicu korak naprijed ka pomirenju u regionu.

Bošnjak je na konferencija „Pomirenje i suočavanje sa prošlošću na Zapadnom Balkanu” kazala da je regionu potrebno pomirenje, posebno jer svi težimo EU integracijama.

„Rezolucija o Srebrenici je korak naprijed, jer sadrži ono što je bilo obolno za neke narode i sadrži odredbu koja kaže da se nijedan narod ne može smatrati genocidnim, već su odgovorni pojedinci“, poručila je Bošnjak.

Navodi i da je pravda spora i selektivna, ali kako dodaje zalagaće se za suočavanje sa prošlošću u Crnoj Gori.

„Mi u Crnoj Gori treba da počistimo svoje dvorište i to će biti pravi iskorak naprijed“, poručila je Bošnjak.

Ona je dodala da je Crnoj Gori potreban zakon o lustraciji.

„Ako bude selektivna pravda, onda je to najveća nepravda i tu pomirnja nema. Mislim da je ova promjena vlasti, koliko god teška bila poslije 30 godin zdrava“, navela je Bošnjak.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Kosovo
25.06.2021-11:06 11:06

Cus ove stare Promjena vlasti, koliko god teška bila poslije 30 godina je zdrava“, navela je Bošnjak. Ako je ovo vlada zdrava onda trebate trazit pomoc u Dobrotu ovo je bolesna vlada jedinstven slucaj u Svijetu koja ce nas dovesti na prosenje Nikad vise vi vladat necete!!