Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Borozan: Popis na Cetinju u završnoj fazi

Prema njegovim riječima, većina popisnih krugova je zatvorena sa pojedinačnim izuzecima lica koja su u popisnom periodu bila odsutna ili iz drugog razloga nijesu popisana, što će uraditi u narednih nekoliko dana

Proces popisa stanovništva, domaćinstava i stanova na teritoriji Prijestonice bliži se kraju, kazao je za Radio Cetinje član Popisne komisije Savo Borozan.

Prema njegovim riječima, većina popisnih krugova je zatvorena sa pojedinačnim izuzecima lica koja su u popisnom periodu bila odsutna ili iz drugog razloga nijesu popisana, što će uraditi u narednih nekoliko dana.

“Precizni podaci o broju stanovništva, domaćinstava i stanova biće saopšteni nakon zatvaranja svih popisnih krugova i završetka samog procesa”, kazao je Borozan.

On je podsjetio da je 49 popisivača sa 14 instruktora obilazilo gradske i seoske popisne krugove.

“Moram naglasiti da je sa dosta manjim brojem popisivača od planiranih 140 sam proces doveden do kraja bez većih nepravilnosti. Mali broj lica sa teritorije Prijestonice još uvijek ima nedoumice da li treba biti dio popisnog procesa i vjerujemo da će u narednih nekoliko dana koliko još traje sam popis stanovništva, domaćinstava i stanova i taj broj se u značajnoj mjeri smanjiti, tako da ćemo govoriti o pojedinačnim slučajevima lica koja se nijesu popisala. Ovom prilikom pozivam naše sugrađanke i sugrađane koji se nijesu popisali iz određenih razloga, da u narednih par dana uzmu učešće u samom popisu i da na taj način daju doprinos da sam proces dovedemo do kraja”, saopštio je Borozan za Radio Cetinje.

Popisna komisija Prijestonice Cetinje obavještava sve građanke i građane koji su u periodu od 03. – 25.12. 2023 godine bili odsutni ili iz nekog drugog razloga nijesu popisani u ovom periodu, da pozovu broj telefona 067 / 196 -167.

Građani se mogu javiti u periodu od 08 do 20 sati na istaknuti broj telefona ili u zgradi Prijestonice, Bajova br 2 a najkasnije do 28. decembra godine do 16 sati.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve