Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Borovinić Bojović: Mi volimo Srbiju, u DPS-u su ekstremisti

Crnoj Gori je potrebna promjena u pristupu. Dosad su u prvi plan isticane crvene linije razdvajanja i to uglavnom na profit ekstremista iz DPS, a na štetu prosrpskih stranaka

U Demokratskoj partiji socijalista (DPS) su ekstremisti, a Crnoj Gori je potrebna moralna i kulturološka obnova, ocijenila je predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović za medije iz Srbije.

Srbija je, kaže, bila “dežurni krivac” dok je DPS bila na vlasti u Crnoj Gori.

“Umesto brojnih poruka netrpeljivosti i animoziteta koje su slate ranije, ja ću saopštiti jednu koja odražava stav i emociju većine građana Crne Gore: Mi volimo Srbiju”, poručila je Borovinić Bojović u intervjuu za “Kurir”.

Borovinić Bojović poručuje i kako su Srbi pružili ogroman doprinos u oslobađanju Crne Gore “od diktature”.

“Položaj Srba jeste u određenom smislu drugačiji, više Srba participira u institucijama nego ranije. No, potrebno je uvažiti i ostale faktore, koji se tiču identiteta i kulture, a koji su ranije bili na udaru sistematskog progona. Zato je našoj zemlji, pored ekonomske i političke, potrebna i moralna i kulturološka obnova. Nemam dilemu da će Srbi u tom procesu ponovo pružiti najbolje. Mi smo u Crnoj Gori autohtoni i svoji na svome”, kazala je ona.

Srbija je, smatra, ostvarila značajan ekonomski napredak i rast.

“I to je dobro za nas u Crnoj Gori. Važna je i saradnja na polju kulture i mnogo toga drugog”, dodala je Borovinić Bojović.

Kaže kako su “prosrpske stranke” trpjele štetu.

“Crnoj Gori je potrebna promjena u pristupu. Dosad su u prvi plan isticane crvene linije razdvajanja i to uglavnom na profit ekstremista iz DPS, a na štetu prosrpskih stranaka”, istakla je Borovinić Bojović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
11.08.2023-18:33 18:33

…još VAS strah od DPS ! bavi se ti doktorice problemima grada i voli koga hoces i koliko hoces ali si u državni funkcioner CG ne Srbije …maloumno je pričati koga volis a ko je ekstrmista /bas ti možes da procijenis ekstremiste u CG !?/-to pričaj tvojim cetnicima i popovima ! Radi svoj posao u interesu CG !/bolje reci PG / PI ! /intelektualka !? /

klementina
11.08.2023-21:51 21:51

Možda ti voliš srbiju , ali ona se stidi tebe i takvih kao ti. Možda si zaboravula onu staruu ”JEDNOM IZDAJNIK IZDAJNIK DOVIJEKA”.

COL
13.08.2023-10:08 10:08

Kako odurna žena, slična po ponašanju onome kvaziadvokatu iz PESa.