Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Borelj zahvalio Đukanoviću: Cijenim vaša dugogodišnja nastojanja da približite Crnu Goru i EU

''Želim da Vam se iskreno zahvalim na dobroj saradnji proteklih godina. EEAS će nastaviti da pruža podršku naporima da se Crna Gora zadrži čvrsto na putu ka EU i da se prodube reforme koje su obavezne kako bi zemlja napredovala u procesu EU integracija''

Visoki predstavnik za vanjske poslove i bezbjednosnu politiku EU Žozep Borelj zahvalio je bivšem predsjedniku Milu Đukanoviću na pismu koje mu je uputio povodom završetka mandata.

Borelj između ostalog ističe da je EU odlučna u namjeri da štiti mir i stabilnost i da radi na ostvarivanju prosperiteta na Zapadnom Balkanu, i izuzetno poštuje partnerstvo Crne Gore kao susjeda, saveznika, i buduće države članice.

“Cijenim vaša dugogodišnja nastojanja da približite Crnu Goru i EU, i da Crnu Goru dovedete do toga što je danas – predvodnik u procesu pristupanja EU.

Vjerujem da nam je zajednička snažna odlučnost da Crna Gora dobije svoje mjesto u EU.

Bezbjedonosni izazovi sa kojima se danas u Evropi suočavamo pokazuju koliko je značajno da smo jedni uz druge. EU pozdravlja kontinuiranu punu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom vanjskom i bezbjedonosnom politikom.

Crna Gora konzistentno pokazuje da bira put ka EU kao svoj strateški pravac i budućnost za svoj narod.

Želim da Vam se iskreno zahvalim na dobroj saradnji proteklih godina. EEAS će nastaviti da pruža podršku naporima da se Crna Gora zadrži čvrsto na putu ka EU i da se prodube reforme koje su obavezne kako bi zemlja napredovala u procesu EU integracija. Posvećen sam i nastavku naše saradnje, radu na stabilnosti i prosperitetu, da učinimo da budućnost Crne Gore u Evropskoj uniji postane stvarnost, što ostaje naš zajednički cilj”, stoji u Boreljovom pismu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
06.07.2023-18:34 18:34

On je jedini covjek..koji nam moze spasiti Obraz drzave CG..ovi drugi sute,,,,cak kad svira crnogorska Himna–drzi prst penisa ili S'ede…Koja smo mi drzava..ko tu drzavu od EU podrzava..iako je kriminalna..i mafijaska…

RIR
06.07.2023-21:34 21:34

…Tara ,nije se uopste radilo na “osvješcivanje” CGorskih građana ,udzbenici su stizali iz SRB,nista se nije pricalo o strasnoj proslosti 1918god. nije rađeno nista da se prihvati obnovljena CPC u ‘90 tim/tadsnja vlast je ismijavala i ponizavala tu Obnovu…/A istoriski nejsmo mogli od svih naroda na Balkanu dobiti goreg susjeda…/beskrajno bi se njihova štetnost nabrajala…/1878 god.nakon Berlinskog Kongresa ,nijesmo bili susjedi ,između nas je bila Bosnjacka drzava /nije bilo ni Kosovo ni Vojvodina u sastavu Srbije/Nista Srbija nebi mogla da nema ,ovoliko domacih izdajnika u CG ,koji hoce da su potomci “šetača opanaka” a ne slobodnih ljudi kroz vjekove…nema CGorske… Pročitaj više »