Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

Borančić: Hoćemo dostojanstven život od svog rada pod svojom zastavom, Milatović je dovodi u pitanje

On je kazao da je ovo jedina ''principijelna'' koalicija koja godinama stoji ''rame uz rame''

Kandidat Liberalne partije (LP) za poslanika na listi “Zajedno” Ammar Borančić poručio je na tribini u Beranama da u tom gradu nije bilo lako odoljeti i opstati ali da su njegov ljudi ostali “čvrst bedem crnogorske države”, građanskog i otvorenog društva te da Vasojevići, kako je naveo, “nisu sami jer su zajedno u borbi da pokrenu Crnu Goru”.

On je kazao da je ovo jedina “principijela” koalicija koja godinama stoji “rame uz rame”.

“U koaliciji sa ovim partnerima započeli smo pregovore sa EU, učlanili Crnu Goru u NATO savez, gradili građansko, sekularno, antifašističko društvo, pokrenuli i relizovali investicije vrijednosti 11 milijardi eura, a Crnu Goru učinili primjerom i svijetlom tačkom na Zapadnom Balkanu”, kazao je Borančić.

Poručio je da će obezbijediti stabilan finansijski i ekonomski okvir koji, kako je objasnio, neće zaboraviti ni na mlade i studente, ni na penzionere ni na radnike ni na socijalno osjetljive kategorije društva.

“Umjesto sumanutih zaduženja koje ćemo plaćati generacijam i presipanja iz šupljeg u prazno, mi hoćemo da živimo dostojanstveno od svog rada u svojoj državi pod svojim grbom i zastavom, koje ovih dana i predsjednik Crne Gore dovodi u pitanje iako se par dana ranije zakleo na ovom Ustavu da će ga braniti”, kazao je Borančić.

Zato se, smatra on, program koji ih okuplja i zove Crna Gora u pokretu.

“Cilj ovoga programa jeste da se prirpemimo za punopravno članstvo u EU do 21. maja 2026. godine, kada ćemo slaviti 20 godina od obnove naše nezavisnosti kao dio porodice evropskih naroda. Da bi to uspjeli potrebno je da nastavimo investicioni ciklus u vrijednosti od 1 milijarde eura.” kazao je on.

Sjever Crne Gore, po njegovim riječima, već tri godine je “crna rupa” na mapi posljednje dvije Vlade jer “misli svojom glavom pa nije poželjan vlastima”.

Borančić je kazao da će relizacija ovog programa stvoriti mogućnosti da se prosječna plata u Crnoj Gori uveća za 50 odsto.

“Ali na realnim osnovama a ne zaduzivanjem naše đece i unuka, da živimo od svog rada a ne od kredita, “a vi kao dobri domacini najbolje znate da nema hljeba bez mote niti nauke bez muke.” kazao je on.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve