Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović sa ambasadorom Kanade: Snažna privrženost procesu EU integracija

Ambasador Norman izrazio je nadu da će politički akteri u Crnoj Gori poštovati demokratska načela transparentnosti, dijaloga i stavljanja nacionalnog interesa iznad partijskih politika

Generalni sekretar Demokratske partije socijalista Crne Gore Aleksandar Bogdanović sastao se danas sa Džajls Normanom, ambasadorom Kanade.

“Bogdanović je ambasadora upoznao sa aktivnostima Demokratske partije socijalista, posebno u susret kampanji za predsjedničke izbore i istakao snažnu privrženost procesu EU integracija za šta su neophodne kompetente i funkcionalne institucije u Crnoj Gori, spremne da odgovorno i efikasno odgovore na potrebe reformskih procesa”, saopšteno je iz DPS-a.

U tom pravcu, Bogdanović je ukazao da je Demokratska partija socijalista u prethodnom periodu, kao opoziciona partija nastojala da odbrani državne interese Crne Gore i institucije sistema koje su se mukotrpno gradile od obnove nezavisnosti, a koje su urušene u posljednje dvije godine.

“Ambasador Norman je podsjetio na dosadašnje uspješne odnose Crne Gore i Kanade, koji su dodatno osnaženi partnerstvom u NATO savezu i zajedničkim aktivnostima u oblasti odbrane”, navodi se usaopštenju.

Takođe, izrazio je nadu da će politički akteri u Crnoj Gori poštovati demokratska načela transparentnosti, dijaloga i stavljanja nacionalnog interesa iznad partijskih politika, kako bi se bez odlaganja završila reformska agenda i evropske integracije Crne Gore nastavile željenom dinamikom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve