Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Bogdanović odustao od funkcije: Za novog ministra unutrašnjih poslova predložen Danilo Šaranović

Tim povodom se oglasio generalni sekretar DCG, Boris Bogdanović koji je kazao su u pitanju privatni razlozi. Međutim, pitanje je da li je to samo izgovor da bi sakrio stvarne razloge odustajanja od ministarskog mjesta zbog sumnjive diplome sa čuvenog Megatrenda

Poslanik Demokrata Danilo Šaranović biće kandidat te partije za ministra unutrašnjih poslova umjesto generalnog sekretara Borisa Bogdanovića.

Iznenadni odlazak Bogdanović dolazi samo nekoliko sati nakon što je portal AKTUELNO javno otvorio dilemu u vezi njegove fakultetske diplome.

Tim povodom se oglasio generalni sekretar DCG, Boris Bogdanović koji je kazao su u pitanju privatni razlozi. Međutim, pitanje je da li je to samo izgovor da bi sakrio stvarne razloge odustajanja od ministarskog mjesta zbog sumnjive diplome sa čuvenog Megatrenda.

Njegovo saopštenje prenosimo integralno:

“Zbog usložnjavanja zdravstvenog stanja dva člana najuže porodice, čije usložnjavanje je uslijedilo nakon kandidature, Demokrate će predložiti drugog kandidata za ministra unutrašnjih poslova, Danila Šaranovića, koji se u dosadašnjem radu u Skupštini Crne Gore i lokalnoj samoupravi dokazao kao neumoran borac protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Naravno, resor unutrašnjih poslova za koji me je Predsjedništvo Demokrata predložilo zahtijeva posvećenost, maksimalnu operativnost i neumoran, cjelodnevan rad, što je ujedno i moj životni moto. Međutim, usljed takve zdravstvene situacije, smatram da trenutno ne mogu dati 100% posvećenosti potrebne za ovu izuzetno važnu poziciju.

Ova situacija ne znači odustajanje od obaveza prema građanima Crne Gore i našoj zemlji. Naprotiv, u mjeri mogućeg, u skladu sa porodičnom situacijom, sa bilo koje funkcije koju budem obavljao, spreman sam nastaviti podržavati sve svoje kolege i budućeg ministra unutrašnjih poslova u svim naporima da se postigne bolja i sigurnija budućnost za našu Crnu Goru.

Želim izraziti iskrenu zahvalnost svim svojim kolegama na povjerenju koje su mi ukazali. Isto tako, građanima Crne Gore želim uspješne i nikad viđene reforme koje će rezultirati jačanjem naših institucija i uspješnim suočavanjem s izazovima koje imamo pred sobom, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Zajedno s vama, bićemo tvorci bolje budućnosti za našu Crnu Goru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve