Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Demokrate neće prisustvovati zavjereničkom skupu pučista, podnijećemo krivične protiv 46 poslanika

Bogdanović je najavio i da će Demokrate podnijeti krivične prijave protiv 46 poslanika i potpredsjednika Skupštine Ervina Ibrahimovića

Predsjednik Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović saopštio je da ta partija neće prisustvovati “zavjereničkom skupu grupe pučista”  aludirajući na sjednicu Skupštine na kojoj bi trebalo da se bira predsjednik parlamenta i nova Vlada a koja je zakazana za četvrtak na Cetinju. Bogdanović je najavio i da će Demokrate podnijeti krivične prijave protiv 46 poslanika i potpredsjednika Skupštine Ervina Ibrahimovića.

“Tri mjeseca je prošlo od početka vaše izdaje volje birača. Tri mjeseca se ponašate kao da je Crna Gora vaša politička igraonica, a građani Crne Gore pijuni na tabli mafijaških interesa. I, što ste nakon tri mjeseca uspjeli da smislite? Genijalnu stvar – da još jedanput prevarite narod i nelegalno sazovete sjednicu Skupštine Crne Gore. Ovi vaši poduhvati dostojni su stripa ili crtanog filma. Međutim, ništa nije smiješno kada svoja nedjela radite zloupotrebom državnih institucija. Crna Gora nije crtani film i cijenu vaših postupaka kad tad ćete morati platiti narodu”, kazao je Bogdanović.

S tim u vezi, dodaje Bogdanović, Klub poslanika Demokrata na današnjoj sjednici jednoglasno je utvrdio sljedeće zaključke.

“Prvo, Demokrate neće prisutvovati zavjereničkom skupu grupe pučista koji su vršenjem krivičnog djela uzurpirali nadležnosti predsjednika Skupštine, već ćemo ih ostaviti da sami izvedu završni čin tromjesečne pijačno-izdajničke lakrdije. Drugo, podnijećemo krivične prijave protiv 46 poslanika i potpredsjednika Ibrahimovića zbog izvršenja teških krivičnih djela, ali i utužiti akte koji iz ovih djela proizađu. Treće, imajući u vidu medijski mrak kojem smo izloženi, u narednom periodu ćemo plenarnu salu i sjednice radnih tijela koristiti kao press pozicije na kojima ćemo saopštavati svoje stavove i sa kojih ćemo u direktnom prenosu, pred narodom i sa narodom, boriti protiv antinarodne, pučističke i revanšističke vlasti”, saopštio je Bogdanović.

Kao četvrti zaključak, Bogdanović je naveo da Vlada koju budu izglasali biće “nelegalna i uzurpatorska”.

“Četvrto, Vladu koju budete izglasali, slobodno zovite 43. Vladom Crne Gore u svom crtanom filmu. U pravom životu, ta Vlada biće nelegalna, nelegitimna i uzurpatorska, i tako ćemo se prema njoj i odnositi. Njene predloge smatraćemo nelegalnim i nelegitimnim”, dodao je on.

Što se tiče odluka, sve što na toj sjednici uradite, nelegalno je, poručuje predsjednik Kluba poslanika Demokrata.

“Što se tiče vladavine prava, sve što na toj sjednici uradite, nelegitimno je. Što se tiče Demokratske Crne Gore, sve što na toj sjednici uradite, smiješno je i ništavno je. Što se tiče građana Crne Gore, sve što na toj sjednici uradite, to je pljuvanje njima i njihovoj volji u lice. I oni će znati kako da na to odgovore. Što se tiče organizatora puča, želimo im lijep provod u Splendidu u narednom periodu. Uživajte dok traje, a mi vam garantujemo da će vam politički presjesti vaši kokteli izdaje, prevare i zavjereništva”, ističe Bogdanović.

Građane Crne Gore pozvao je “da ustanu protiv buduće nepriznate „Vlade“ i pridruže im se u insitucionalnoj i vaninstitucionalnoj borbi za vanredne parlamentarne izbore”.

“Kao što svi znaju, mi smo spremni i za Sud, i za ulicu, i za Skupštinu. Jedino za šta nismo spremni je da budemo kao vi – izdajnici i pučisti. I samo u toj borbi možete da nas pobijedite. A, mi vam garantujemo – izdajnička „Vlada“ uz protest naroda neće trajati ni par mjeseci”, smatra on.

Prema njegovim riječima, svakog mjeseca su “pobjeđivali pučiste na izborima”.

“Ne u salonskim i kafanskim podmetačinama, nego na izborima. Jedinom demokratskom, evropskom mjerilu političkog kvaliteta. Od sada ćemo vas pobjeđivati svake nedjelje, na svim ulicama i trgovima, a zatim i na svim izborima koji nam slijede, uključujući i vanredne parlamentarne izbore za koje ćemo se izboriti. Narode, vidimo se sjutra u 19h, u Herceg Novom na velikom narodnom protestu protiv izdajničke i nepriznate DPS Vlade”, zaključuje Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hasko
25.04.2022-20:38 20:38

Bog te ubijo imas li ti pameti bar 2 razreda osnovne skole ! 2+2=4 ! 2–2=0 !-2-2=-4 ! 2×2=4 ! 2:2=1 ! Sad da predjemo na poslanike Vi koji ste protiv NATO -Protiv Samostalne CG i koji nista ne priznajete CRNOGORSKO  imate 29 Rusa -Mi koji cuvamo nasu Ljepoticu CG ima 52 Ljevicara -Jedino kod vas SESELJEVACA DEMOKRATA  je vise 29 od 52 – Samo udrite setajte i podrzavajte sa protestima RUSE nema vama vise povratka u fotelje za koje placete – ucerace vas NOVA VLADA U BRAZDU i da volite CG!

COL
26.04.2022-06:24 06:24

Mora da ga je neko sinoć dobro na..ga, čim je ovako britak…