Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bogdanović: Ako Kotor izgubi status u UNESCO, i Durmitor bude stavljen na crvenu listu, biće to poraz Crne Gore

Bogdanović je kazao da očekuju hitnu reakciju svih nadležnih, koji bi najprije trebalo da preispitaju svoju odgovornost, najprije zbog toga što su do danas ćutali o mogućem problemu koji bi po Crnu Goru mogao imati katastrofalne posljedice

Informacije o tome šta će se dogoditi na predstojećem Samitu UNESCO, koje su saopštene javno od strane državnih zvaničnika, najveći su mogući poraz Crne Gore, rekao je danas generalni sekretar DPS-a, Aleksandar Bogdanović komentarišući saznanja koja je saopštio direktor Agencije za zaštitu životne sredine Milan Gazdić da će Durmitor biti stavljen na crvenu listu, a da će i Kotor izgubiti svoje zvanje.

“Da je drugo vrijeme, ovakva vijest uzdrmala bi iz temelja javnu scenu i ne bi se dešavalo da nam to na pres konferenciji, usputno saopštavaju kako bi uskoro naš znameniti lokalitet mogao izgubiti status kulturno-istorijskog područja, a da će Durmitor ubuduće biti na crvenoj listi. Ne znamo da li je iko u državnoj administraciji danas svjestan kakav je skandal uopšte i sama mogućnost da se to dogodi”, upitao je Bogdanović.

Međutim, kaže Bogdanović, ništa ne iznenađuje, ali poručuje i da će neko zbog ovoga morati da odgovara.

“Ali, nažalost, ništa ne iznenađuje, pa ni to – jer već godinama i zaštitom životne sredine i kulturnom baštinom i turizmom i svim srodnim pitanjima rukovode potpuno nekompetentna lica, pa rezultat nije ni mogao biti drugačiji. Zbog ovoga će neko morati da odgovara – jer nas amaterizam vladajućih struktura sada već skupo košta”, ističe u saopštenju.

Bogdanović je kazao da očekuju hitnu reakciju svih nadležnih, koji bi najprije trebalo da preispitaju svoju odgovornost, najprije zbog toga što su do danas ćutali o mogućem problemu koji bi po Crnu Goru mogao imati katastrofalne posljedice.

“I na kraju – šta još treba da se desi pa da se konačno nađe makar jedan pojedinac iz ove nesposobne vlasti koji će barem podnijeti ostavku, ako ništa drugo kao moralni čin nakon katastrofe koju ostavljaju iza sebe”, zaključuje Bogdanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve