Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Biserko: Postoje problemi koji mogu dovesti do pogrešnog rezultata popisa, a koji bi omogućio Srbiji da uništi suverenitet Crne Gore

Ističe da se knjiga Vojislava Šešelja se svakako odnosi, pored Draginje Vuksanović-Stanković, i na Crnu Goru

Gospođa Draginja Vuksanović-Stanković je vrlo istaknuta zastupnica crnogorske nezavisnosti i vjerovatno je to bio povod da Vojislav Šešelj nju izabere za ličnost u svojoj knjizi, pogotovo što je žena, da je dodatno ponizi i uvrijedi, kazala je u emisiji “Znam da znaš”predsjednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Ističe da se knjiga Vojislava Šešelja se svakako odnosi, pored Draginje Vuksanović-Stanković, i na Crnu Goru.

“Bio bi red da ministar vanjskih poslova Filip Ivanović uputi protesnu notu Srbiji, s obzirom na odnose Crne Gore i Srbije, jer ni naslov te knjige nije slučajan”, smatra Biserko.

Komentarišući izjavu predsjednika Skupštine Andrije Mandića koji je kazao da neke stvari nijesu vrijedne komentarisanja pa tako ni ova knjiga, Biserko smatra da svaka knjiga, a posebno ova treba da dobije kritiku.

“On je na takvoj poziciji i da bi trebalo da brani Crnu Goru od Srbije imajući u vidu napete odnose između Crne Gore i Srbije. Svaki napad se mora sankcionisati”, istakla je Biserko.

Kaže da su određeni pojedinci u Srbiji reagovali povodom Šešeljeve knjige, ali niko zvanično.

Ulazak Šešelja u koaliciju sa SNS na izborima, koji će se održati u decembru, prema njenim riječima, ne garantuje veću broj glasova.

“U Srbiji su se desila dva važna dogaja koja su pokrenula rane izbore, pre svega to je majska tragedija koja je bila okidač za masovne proteste pod nazivom ‘Srbija protiv nasilja’, a drugi razlog je bio događaj u Banjskoj. To je bio udarac za Srbiju i preko noći je promenio njenu poziciju kod međunarodnih zajednica”, objašnjava Biserko.

Kako navodi Crna Gora je u jednoj turbulentnoj fazi sa kojom će morati sama da se izbori jer Zapad neće dopustiti da izgubi Zapadni Balkan.

“Građani Crne Gore treba da reaguju na sve što se dešava, a opasnost je da Srbija svojim uticajem može dovesti do razbijanja tog građanskog društva po etničkim linijama”, kazala je Biserko.

Kada je o popisu riječ, prema njenoj ocjeni, u startu postoje mnogi problemi koji mogu dovesti do nesporazuma i pogrešnog rezultata koji bi omogućio Srbiji da uništi suverenitet Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
15.11.2023-21:20 21:20

Vucko bi zelio da poisi budu prije izbora u Srbiji..jer je sve vec napisano..koliko zivi srbijanaca u nasoj drzavi CG..Spajic..je lukav..u pregovore sa DPS-om i gleda da ih zezne..Na popisnim..listicima..nema seriskih brojeva ni termin-broj poisnice..ima puno nepravilnosti..popisi trebaju da se odloze..za 3-do 6 mjeseci..jer nas svaki dan guraju u propast..