Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i Njemačke na zavidnom nivou

Krapović je iskazao zadovoljstvo susretom, te istakao da je bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i SR Njemačke na zavidnom nivou

Ministar odbrane Dragan Krapović sastao se danas sa ambasadorom SR Njemačke u Crnoj Gori Peterom Feltenom. Sastanku je pristustvovao i izaslanik odbrane SR Njemačke u Crnoj Gori ppuk Guido Altendorf, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Krapović je iskazao zadovoljstvo susretom, te istakao da je bilateralna odbrambena saradnja Crne Gore i SR Njemačke na zavidnom nivou.

On je posebno naglasio značaj partnerske podrške SR Njemačke na crnogorskom putu ka članstvu u NATO, a potom i važnost jačanja savezništva u okviru Alijanse.

Krapović je, kako se navodi u saopštenju, podsjetio da je odlična saradnja vojski Crne Gore i Njemačke, koja je uspostavljena tokom zajedničkog doprinosa izgradnji mira i stabilnosti u Avganistanu, ojačavana kroz projkete modernizacije kapaciteta Vojske Crne Gore, kao i jačanja kadrovskih sposobnosti kroz brojna usavršavanja i obuke.

“Imajući u vidu značaj naših savezničkih odnosa u NATO, i dosadašnju intenzivnu bilateralnu saradnju, Krapović je izrazio uvjerenje da će odbrambena saradnja dvije zemlje u narednom periodu biti dodatno unaprijeđena. Takođe, imajuću u vidu da je jedan od prioriteta vanjske politike 44. Vlade usklađenost sa vanjskom i bezbjednosnom politikom EU, Krapović je kazao da je od nemjerljive važnosti i podrška SR Njemačke na crnogorskom putu ka EU”, ističe se u saopštenju.

Ambasador Felten čestitao je ministru preuzimanje dužnosti ministra odbrane i istakao očekivanje da će Crna Gora, kao pouzdana NATO članica, nastaviti da doprinosi regionalnoj stabilnosti, kao i jačanju međunarodnog mira i bezbjednosti.

Dodatno, ambasador je istakao da će SR Njemačka nastaviti da podržava jačanje odbrambenih kapaciteta Crne Gore, kao i da afirmiše evropsku perspektivu ne samo Crne Gore već i cijelog regiona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve