Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Bećirović: Podrška Đukanoviću dokaz da se SD vodi državno odgovornim a ne uskopartijskim pristupom

Bećirović ističe da su Socijaldemokrate vodeći se državno odgovornom politikom stavili interes Crne Gore i njenih građana na prvo mjesto.

Socijaldemokrate Crne Gore su jučerašnjom odlukom Glavnog odbora da podrži kandidaturu Mila Đukanovića za predsjednika države, kandidata građanske i evropske opozicije koji ima najveću šansu za pobjedu na izborima, još jednom pokazale da se uvijek vode državno odgovornim a ne uskopartijskim sebičnim pristupom, poručio je član predsjedništva Socijaldemokrata Nermin Bećirović.

“Kako smo i najavljivali, našu podršku dobio je opozicioni kandidat za kojeg smatramo da ima najveće šanse da pobijedi u ovoj izbornoj trci. Mišljenja smo da je to u akutelnoj društvo-političkoj krizi jedno ispravno rješnje zbog čega smo pozivali i druge poltičke subjekte iz opozicije da učine isto” poručio je on.

Bećirović ističe da su Socijaldemokrate vodeći se državno odgovornom politikom stavili interes Crne Gore i njenih građana na prvo mjesto.

“I ovoga puta stavili smo interes države i njenih građana na prvo mjesto, baš kao što smo to učinili 2016, 2018, 2020. godine i onda kada smo donijeli odluku da nećemo podržati Vladu Dritana Abazovića, uprkos tome što su su nam se nuđene brojne funkcije u Vladi. Mi smo, kao uvijek do sada dosljedno i državno odgovorno ostali van projekta za koji smo na samom početku ustvrdili da će biti samo jedan u nizu štetnih projekata po Crnu Goru.”

“Biti dosljedan, odgovoran i iskren u stavovima, danas nije uvijek politički isplativo, ali naš cilj je slobodna, nezavisna, ekonomski razvijena, međunarodno priznata i uvažena Crna Gora, koja je dio evropskog društva i tog sistema vrijednosti sa jednakim pravima za sve njene građane”, poručuje Bećirović.

Ovakav potez je, smatra on, bio jedini logičan, dosljedan i državno odgovoran.

“Nismo željeli da otvaramo prostor za pobjedu onima koji organizovano, uporno i u kontinuitetu rade na štetu Crne Gore, neki od njih otvoreno, a neki na politički perfidan način, kako bi se dopali širokim masama i kako bi na taj način do kraja sproveli svoju dobro planiranu i organizovanu agendu urušavanja Crne Gore i njenih temeljnih vrijednosti”, zaključio je Bećirović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve