Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Uvjeren sam da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore

Čestitajući Janković na uspješnom i posvećenom mandatu u našoj zemlji, Bečić je iskazao zadovoljstvo kvalitetom cjelokupnih bilateralnih odnosa

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Austrije u Crnoj Gori Anu Janković, te iskazao uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore.

Čestitajući Janković na uspješnom i posvećenom mandatu u našoj zemlji, Bečić je iskazao zadovoljstvo kvalitetom cjelokupnih bilateralnih odnosa.

On je iznio uvjerenje da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore i država Zapadnog Balkana, i u tom kontekstu ukazao na važnost intenzivne komunikacije na najvišem političkom nivou.

Sagovornici su razmijenili stavove o dosadašnjoj saradnji dva parlamenta, uz obostrano uvjerenje da će Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i program usavršavanja stručne službe Skupštine u austrijskom Parlamentu, kao tekovine uspješne saradnje, nastaviti da daju dobre rezultate.

Bečić je izrazio uvjerenje da će se parlamentarna saradnja dodatno snažiti i kroz novoformiranu grupu prijateljstava Skupštine Crne Gore sa Parlamentom Austrije.

Upoznao je ambasadorku sa brojnim projektima koje je Skupština Crne Gore uspješno realizovala u prethodnom periodu, a koji su imali za cilj povećanje njegove kontrolne i nadzorne uloge.

Ocijenivši da je budućnost Crne Gore u okviru Evropske unije, Janković je navela da će Austrija nastaviti da pruža punu podršku našoj zemlji u procesu pristupanja EU.

Ona je iskazala zadovoljstvo činjenicom da je Crna Gora nastavila sa proevropskim kursom i poželjela da crnogorsko društvo prevaziđe podjele sa kojima se suočava.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bečić: Uvjeren sam da će Austrija nastaviti da podržava evropsku perspektivu Crne Gore – CG Vijesti
30.07.2021-13:10 13:10

[…] Aktuelno […]