Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Težimo bezbjedonosnom sektoru lišenom politike, korupcije i kriminala

Povodom obilježavanja 100 dana rada 44. Vlade Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane organizovalo je zajedničku aktivnost u Šoping centru BIG Fashion Podgorica

Težimo gradnji bezbjednosnog sektora na zdravim osnovama, lišenog politike, korupcije i kriminala, poručio je zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić.

Povodom obilježavanja 100 dana rada 44. Vlade Crne Gore, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo odbrane organizovalo je zajedničku aktivnost u Šoping centru BIG Fashion Podgorica. Građani su bili u prilici da se kroz razgovor i druženje sa pripadnicima vojske i policije upoznaju sa radom institucija sistema bezbjednosti i dobiju više informacija o školovanju, usavršavanju i mogućnostima zapošljavanja u MUP-u i Ministarstvu odbrane.

Događaj je upotpunjen muzičkim performansom orkestra Vojske Crne Gore, a štandove su, pored Bečića, obišli ministri odbrane Dragan Krapović i unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Prema riječima Bečića, Vlada Crne Gore, zajedno sa partnerima, ulaže velike napore kako bi unaprijedila uslove za rad bezbjedonosnog sektora.

Foto: Media biro

 

”Ono što je najvažnije, i ono što je temelj jesu ljudi – ljudski resursii i kadrovi. Moramo priznati da se generalno kao društvo susrjećemo sa kadrovskim deficitima. Zato evo jedan poziv mladim ljudima da se školuju i priključe, i na taj način nam pomognu da gradimo bezbjedonosni sektor na zdravim osnovama. Jer samo tako možemo dati doprinos kako bi imali sektor koji je lišen politike, korupcije i kriminala”, istakao je on.

Kapović je rekao da je ovo idealna prilika da izađu iz svakodnevnih aktivnosti i dodao da su na ovaj način pokušali da se u nekom drugom svijetlu prikažu građanima, prezentuju sve ono čima se bavi Uprava policije kao i Vojska Crne Gore.

”Ovo je prilika da građanima priđemo kroz jedan drugačiji marketinški put, da ih na neki način animiramo kako bi se uključili u bezbjedonosni sektor. Naročito je bitno za mlade da vide koje su mogućnosti za školovanje, a da sa druge strane imaju jednu respektabilnu karijeru u Vojsci Crne Gore. Nadam se da će građani ovo vrjednovati na pravi način”, kazao je on.

Krapović je istakao da je pristup 44. Vlade lišen svih političkih pristrasnosti, i istakao da je to najvažnija poruka koju mogu poslati.

”Svi koji poštuju Ustav i Zakon Crne Gore, svi moralni i čestiti profesionalci bez obzira na političku i vjersku pripadnost su apsolutno dobrodošli u sistem odbrane Crne Gore”, poručio je Krapović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve