Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a

Sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, Aleksa Bečić, sastao se sa delegacijom Komiteta za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine NATO-a koja boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, saopšđteno je iz Vlade.

Sadržajan susret sa brojnom delegacijom i parlamentarcima iz Francuske Njemačke, Italije, Španije, Velike Britanije, Finske i Hrvatske bio je još jedna prilika da se pošalje poruka zajedništva i solidarnosti.

“Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije. Crna Gora jeste najmanja, ali veoma kredibilna članica Sjeveroatlantskog saveza. Crna Gora daje doprinos regionalnoj saradnji i stabilnosti. Zato svjedočimo kontinuiranom rastu podrške građana evropBskom i evroatlantskom putu zemlje. Beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije, jačanje institucija, demokratsko sazrijevanje i snaženje sloboda, smirivanje tenzija, unapređenje ekonomskog položaja građana jesu konačno ključne teme u našem društvu koje pobjeđuje teme prošlosti, podjela i nasljeđa 90-ih. Drago mi je da na svakom koraku afirmišemo te politike i vrijednosti, jer pobjeda tih politika na unutrašnjem planu, uz posvećenost spoljnopolitičkim prioritetima, jesu garancija pravno sigurne, ekonomski osnažene, pomirene i bezbjedne Crne Gore,” istakao je Bečić.

Zamjenik predsjedavajućeg Gutierez je između ostalog naglasio, “Naš cilj mora biti očuvanje zajedništva u ovim teškim vremenima. Svi u našem savezu dijelimo i štitimo iste vrijednosti’’, zaključio je.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Boka
13.04.2024-18:20 18:20

Ĺjaljo Blejo
On na važan skup??? Haaa,e zemljo ambisaj se!

Tara
13.04.2024-21:48 21:48

Tuzno..da nas jedan cetnik-politicar crkve Srbije zastupa..

Labud
15.04.2024-05:57 05:57

Laž živivi onoliko koliko se izgovara.Tako da lažni narod može opstajat samo onoliko koliko ponvlja tu svoju laž.Pa da ima iđe ijednog Srbina ne bi petovjekovna raja mogla sebe vabit Srbima.Zato današnja raja Srbije,koja je 500g rađala Turskoj i Turcima sluge i soldate,stalno ponavlja da su Srbi-koje nije su ni rađali ni branili vjekovima.Pa tebe kao Srbinu nije se čudit toj tvojoj laži:“Crna Gora ide krupnim koracima ka ostvarenju istorijskog cilja da 2028. godine postane 28. članica Evropske unije”.Pa Crna Gora je 27 država još dok su današnji lažni narod rađali Turskoj sluge i soldate