Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Prijestonica treba da bude mjesto gdje se razvija osjećaj pripadnosti i ponosa

On je uputio srdačne čestitke gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović, odbornicama i odbornicima, kao i svim građankama i građanima Cetinja.

Naša Prijestonica, sa svojim kulturnim i istorijskim znamenitostima, kao što su brojni spomenici, muzeji i galerije, treba da bude mjesto gdje se prošlost susreće sa sadašnjošću, gdje se uči, poštuje, i gdje se razvija osjećaj pripadnosti i ponosa – poručio je potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić povodom 4. januara – Dana osnivanja Prijestonice Cetinje.

On je uputio srdačne čestitke gradonačelniku Cetinja Nikoli Đuraškoviću, predsjednici Skupštine Prijestonice Mileni Vujović, odbornicama i odbornicima, kao i svim građankama i građanima Cetinja.

”Ovaj dan nas podsjeća na našu zajedničku istoriju, naše korijene i nasljeđe naših predaka, čije mudre odluke su postavile temelje za našu svjetovnu sadašnjost. Danas, kao potomci tih velikana, naša je dužnost da nastavimo sa izgradnjom i jačanjem temelja našeg društva, da radimo na unaprijeđenju ekonomije, kulture i turizma Prijestonice, te da sa ponosom prenosimo i čuvamo naše kulturno bogatstvo”, naveo je Bečić.

Dodao je da „inspirisani djelima i riječima Petra II Petrovića Njegoša, nastavljamo sa izgradnjom Prijestonice i Crne Gore kao mjesta koje slavi svoju bogatu istoriju, ali se istovremeno oslanja na svoju svijetlu budućnost“.

”U duhu zajedništva i poštovanja prema našoj bogatoj istoriji, želimo naglasiti značaj očuvanja tradicije i identiteta Prijestonice koja je od davnina bila svjetionik mudrosti, hrabrosti i slobodarskog duha. Naša obaveza je da njegujemo te vrijednosti i prenosimo ih na buduće generacije, gradeći tako budućnost koja će biti jednako svijetla kao i naša prošlost”, poručio je Bečić.

Ovaj dan je, dodao je, takođe prilika da se zahvalimo svima koji su doprinijeli razvoju Prijestonice, od lokalnih zvaničnika, preko obrazovnih i kulturnih radnika, do običnih građana čija svakodnevna posvećenost i trud čine Cetinje boljim mjestom za život. Njihova inovativnost i naporni rad su, poručuje, ključni za naš zajednički uspjeh.

”Neka Dan osnivanja Prijestonice bude podsjetnik na to koliko je važno raditi zajedno, težiti ka boljem i prosperitetnijem društvu, i nikada ne zaboraviti naše korijene i temelje na kojima je naša država izgrađena”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Zzzzzzz
03.01.2024-15:06 15:06

Vrnite nam vi grobove i crkve pa se onda mudrijajte

briši
03.01.2024-17:20 17:20

A kome ti pripadaš, licemjeru odrođeni? I koji se moj ti glaskaš, ne uobražavaj da si neka vlast već naduveni fuzbaler…

RIR
03.01.2024-17:21 17:21

…po običaju “LAPRDA” kad su u pitanju čestitke svim opstinama pa i Cetinju…vrhunac je Demokrata da se u Pljevljima pridruzili SS/tzv SPC u CG/da prihvate i glasaju promjenu dana opstine PV -četnicki dan a ne stvarni antifasisticki i dan oslobađanja grada…/
Demokrate su najgora ,najcrnja ,najpodmuklija partija u CG !