Ponedjeljak, 20 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Pretvorili su sve u piljarsko cirkusku tragikomediju

Bečić je istakao da je posebno ponosan što su Demokrate dale nemjerljiv doprinos u ostvarenju sna hiljada i hiljada građana Crne Gore time što su 30. avgusta donijeli slobodu ugradivši sebe u jedan od najvećih datuma naše istorije

Prije sedam godina na trgu u Podgorici zasijala je najljepša zvijezda koja je ikada rođena na političkom nebu Crne Gore, ideja “pobjeda, a ne podjela”, ideja koja je svojom ljepotom, svojom čistoćom, svojom iskrenošću, plemenitošću, hrabrošću i istrajnošću pokazala da su čuda moguća, da je pobjeda dostižna, da nije sve u novcu, pohlepi, interesu i moći, da sloboda uvijek na kraju pobijedi silu, da mogu zajedno pod jednim krovom i Crnogorci, i Srbi, i Albanci, i  Bošnjaci, i Muslimani, i Hrvati i svi slobodni ljudi, kazao je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić povodom proslave sedmog rođendana ove partije u Nikšiću, dodavši da postoje oni koji nikada ni svoje pretke, ni svoj narod ni svoju Crnu Goru neće izdati, da postoji, živi, jača, i pobjeđuje najljepša ideja ikada rođena i najčistija partija ikada stvorena na ovoj svetoj crngorskoj zemlji.

Bečić je istakao da je posebno ponosan što su Demokrate dale nemjerljiv doprinos u ostvarenju sna hiljada i hiljada građana Crne Gore time što su 30. avgusta donijeli slobodu ugradivši sebe u jedan od najvećih datuma naše istorije.

“Konačno je počela da diše cijela Crna Gora. Mnogo smo uradili. Brojne istorijske ciljeve smo ostvarili. Oslobodili mnoge opštine. Uništili brojne kriminalne grupe. Povećali plate, penzije i staračke naknade. Pravno obeštetili majke. Obradovali djecu dječijim dodacima i udžbenicima. Zaštitili crkve i vjerske zajednice. Vratili Njegoša tamo đe mu je uvijek i bilo mjesto. Nikad prevarili. Nikad izdali. Nikad se prodali”, naglasio je Bečić.

Zatim se osvrnuo na aktuelnu političku situaciju.

“Šta oni ono imaju? Novac, novac i opet novac. Neka hvala. Nemaju oni ništa. Zato ćemo ih ponovo pobijediti, jer Crna Gora se ne pobjeđuje, Crna Gora je nepobjediva, Crna Gora jes malena, al je časna, poštena i nepokorena. Ovom prevarom i izdajom kojom muče Crnu Goru evo već pola godine nas su samo ojačali, ali  Crnu Goru su unazadili. Zaustavili. Građane izmaltretirali. Sistem iskompromitovali. Pretvorili su sve kako sami kažu u piljarsko cirkusku tragikomediju. Dozvolili su da ih ponižavaju oni koje smo pobijedili. Misle da će takvim zagađivanjem političke scene demotivisati ljude, učiniti ih apatičnim. Prevarili su se. Ova izdaja je stvorila samo veću volju, energiju, inat i prkos kod svih nas, da se borimo i izborimo, jer mi rezervne države nemamo,  a ovu nikom ne damo. Posebno ne običnim političkim piljarima i mešetarima”, kazao je Bečić, naglasivši da je mnogo šampionskih rezultata i pobjeda pred Demokratama, i da je to ekipa koja se za sedam godina nikada nije posvađala jer je to nesalomivi tim i pobjednička mašinerija.

Potpredsjednik i poslanik Demokrata Momo Koprivica kazao je da je ponosan na sedam časnih godina Demokrata, na put koji je prešla partija od osnivanja do danas.

Sa proslave Demokrata

“Kada smo osnivali Demokratsku Crnu Goru nismo se sreli ni u kazinu, ni u luksuznoj vili, ni u kakvoj drugoj zakulisnoj zoni. Zato su se i poklopile naše vizije, jer su nam namjere bile čiste, zatp što nas je ujedinila iskrena ideja pomirene, evropske Crne Gore, ideja za koju se bore ljudi čistih ruku i čestitih namjera. Tada smo postigli dogovor da služimo narodu i da se borimo za promjene”, kazao se Koprivica.

Prisjetio se odlaska Nikšićana na osnivačku konvenciju Demokrata u Podgorici.

“Krenuli smo vozom, u jednom vagonu, a danas ni ovaj veliki prostor nema dovoljno mjesta da primi sve delegate i goste koji su došli, što svjedoči da smo lokomotiva procesa, najmoćnija politička organizacija u Crnoj Gori!”, ukazao je potpredsjednik Demokrata i zaključio da će politička konkurencija biti pobijeđena onoliko puta koliko je potrebno da bi se ispunilo obećanje dato građanima Crne Gore da će ona biti moderna evropska i zemlja slobode.

Zato, naglasio je Koprivica, Demokrate su garant da će Crna Gora biti slobodna od kriminala, korupcije i burazerske ekonomije, jer će postati društvo vladavine prava, nezavisnh i slobodnih institucija, kao i ponosni punopravni član Evropske unije.

Mnoštvo građana u 22. protestnoj šetnji poručilo je da je Demokratska Crna Gora danas ona politička snaga koja ima viziju Crne Gore kao istinski slobodne, uređene, moderne evropske države, države vladavine prava i snažnih socijalnih politika, i koja je dokazala da vlast, funkcije i fotelje nisu prvi interes zbog kojeg se vrijedi odreći principa, jer su Demokrate tu riječ dale narodu ove zemlje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Crnogorka
20.04.2022-20:47 20:47

Cus splacina od Demokrate prije sedam godina -Moj Djed je bijo ziv prije sedam godina bjezite vise da vas ne gledamo i slusamo !LAZETE  STO ZINETE A PODVALITE DA NI U SNU SANJAT NE MOZETE KOLIKO VRIJEDITE POKAZAT CETE NA IZBORIMA!

Anon
21.04.2022-01:46 01:46

Samo da pogledamo kojih pet istaknutih lica stoji u prvom redu i svi uviđamo tragikomediju na djelu.