Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Popis nije samo statistička formalnost, već temelj na kojem gradimo našu nacionalnu sudbinu

Bečić poručuje da popisivačima želi snagu i predanost u ovom izuzetno važnom zadatku

Danas stojimo pred jednim od najvažnijih zadataka u u posljednjih deset godina – popisom stanovništva. Ovaj proces nije samo statistička formalnost, već temelj na kojem gradimo našu nacionalnu sudbinu. To je čin patriotske dužnosti, jednako bitan kao i bilo koji drugi aspekt našeg državništva, naveo je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić u obraćanju građanima.

“Svaki deset godina, u skladu s najstrožim standardima EU i Evropske Komisije, pozvani smo da učestvujemo u ovom procesu. Ovo je prilika da se naš glas čuje, da se naše potrebe razumiju i da se naša budućnost oblikuje. Prikupljeni podaci će biti temelj za kreiranje politika koje će unaprijediti naš život, planirati resurse i obezbijediti bolju budućnost za sve nas. Neka vaše učešće u popisu budu odraz ljubavi prema našoj domovini i njenim vrijednostima”, istakao je on.

Bečić poručuje da popisivačima želi snagu i predanost u ovom izuzetno važnom zadatku.

“Naša Crna Gora, zemlja bogate istorije i bogatih mogućnosti, zaslužuje da se za nju borimo najbolje što možemo. Ujedinimo se u ovom procesu, jer kao što je Crna Gora bila i ostala naš dom, tako i mi moramo biti njen čvrsti stub. Budite ponosni, budite hrabri, i neka svaka popisnnica bude snažan odjek našeg zajedničkog truda za bolju budućnost Crne Gore”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragan PV
03.12.2023-13:18 13:18

Bečicu taj popis koji vi organizujete je partijski. Vaši uhljebi treba da zarade bar 1 hiljadu eura i da vam referišu stanje u društvu, i po gradovima. Ovde se daje ogroman prostor za manipulacuju, počev od raseljenih lica, izbjeglica i radne snage u CG. Vi imate sve podatke o raseljenim i ne treba ih popisivati, kao ni radnike koji su privremeno u CG. A za nas koji smo tu imate sve, katastar, biroe rada, socijalne ustanove, poreske uprave, Mup i UDBU.