Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Pijetet žrtvama Oluje i svim nevino nastradalima na prostoru bivše Jugoslavije

''Ako nas je čemu naša bolna prošlost naučila, onda je to obaveza da gradimo dugoročan mir zasnovan na međusobnom poštovanju i saradnji''

Pijetet žrtvama Oluje i svim nevino nastradalima na prostoru bivše Jugoslavije, poručio je predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić povodom goddišnjice obilježavanja tog zločina.

“Ako nas je čemu naša bolna prošlost naučila, onda je to obaveza da gradimo dugoročan mir zasnovan na međusobnom poštovanju i saradnji”, napisao je on.

Napominje da je regionu i Crnoj Gori potreban mir.

“Da više nikada nečija pripadnost, jezik ili vjera ne budu pokretač bilo kakve mržnje ili sukoba. Regionu i Crnoj Gori je potreban mir čiji su najčvršći stubovi sve naše različitosti, mir koji garantuje prosperitet, napredak i budućnost svih naših građana”, objavio je Bečić na Twitter-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Revers
05.08.2022-00:14 00:14

Da vas podsetim da rat nije počeo ‘Olijom’ avgusta 1995. Od leta 1991. kada je Miloševićeva tzv. JNA počela da oslobađa ‘srpskr zemlje’ i denacifikuje ostatak SFRJ, ubijeno je oko 150.000 ljudi, proterano ili izbeglo blizu milion ipo Bošnjaka i Hrvata, bombardovano desetine gradova, Vukovar sravnjen sa zemljom Sarajevo bilo pod opsadom više od hiljadu dana, postojali su logori, nekoliko i u Srbiji (Stajićevo, Begejci, Tara, Aleksinac…) A kada je reč o prognanim i izbeglim Srbima tokom ‘Oluje’ treba znati da je na teritoriji Hrvatske proterano 230.000 Hrvata od 1992.do 1995. Naravno ostaje pitanje zašto Srbi iz Krajine nisu prihvatilipitanje… Pročitaj više »