Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić o rekonstrukciji Vlade: Važno je da se držimo sporazuma

''Važno je da se držimo sporazuma koji smo potpisali. On je detaljan i cjelovit, upravo da ne bilo kakvih dilema. Rečeno je da se najkasnije, zajedno sa budžetom za 2025. godinu glasa i o rekonstrukciji Vlade. O svim pitanjima se dogovaramo, a kada će to biti zavisi i od predsjednika Vlade koji predlaže sve promjene''

Rezultati Vlade su nadmašili naša očekivanja u kratkom vremenu od oko 50 dana rada, poručio je Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove. On je za RTV Nikšić, u emisiji „Kontakt“, kazao da svjedočimo zavidnim, čak u nekim segmentima i „impozantnim“ rezultatima.

„U rekordno kratkom roku riješena su pitanja koja su bila dugogodišnji naslijeđeni problem. Uspjeli smo, uz veliku podršku, da izaberemo članove Sudskog savjeta, sedmog sudiju Ustavnog suda, i nakon više godina učinili funkcionalnim te sudske instance u državi. Izabrali smo i prvu guvernerku u istoriji Crne Gore – i ta institucija je bila u vd stanju. Ako tome dodamo da smo uspjeli da spriječimo stavljanje Crne Gore na sivu listu Manivala, efikasnom i odlučnom reakcijom nadležnih ministarstava i Vlade na čelu sa premijerom, kao i Skupštine, sve to pokazuje da imamo razloga za zadovoljstvo”, kazao je Bečić.

To, kako ističe Bečić, nijesu jedini rezultati parlamentarne većine i Vlade.

„U toku je visoko kredibilan i inkluzivan popis stanovništva domaćinstava i stanova. Nakon mnogo odlaganja i izazova, u veoma kratkom roku smo došli do sporazuma sa opozicionim strukturama i vijećima nacionalnih zajednica u Crnoj Gori i obezbijedili da proces bude transparentan, pravi evropski popis. Čini mi se da je ovo najkredibilniji popis stanovništva u istoriji Crne Gore“, istakao je Bečić.

Ostalo je da se riješi pitanje vrhovnog državnog tužioca.

„Sigurno više od tri petine poslanika ne osporava kandidata Milorada Markovića, koji ima najviše šansi, po stavovima političkih klubova, da bude izabran za Vrhovnog državnog tužioca, za nekih mjesec, čime bi se u potpunosti deblokiralo pravosuđe“, kazao je Bečić.

Komentarišući najavu rekonstrukcije Vlade, koja bi po izjavama iz koalicije Za budućnost Crne Gora, mogla biti u prvoj polovini naredne godine, Bečić napominje:

„Važno je da se držimo sporazuma koji smo potpisali. On je detaljan i cjelovit, upravo da ne bilo kakvih dilema. Rečeno je da se najkasnije, zajedno sa budžetom za 2025. godinu glasa i o rekonstrukciji Vlade. O svim pitanjima se dogovaramo, a kada će to biti zavisi i od predsjednika Vlade koji predlaže sve promjene“, kazao je Bečić.

Ono što je ključno, po njegovom mišljenju, jeste da u Crnoj Gori imamo društveno političku stabilizaciju i smirivanje tenzija.

„Crna Gora je predvodnik i jedina država koja ima šansu da u skorije vrijeme postane članica EU, a ova generacija političara, ova Vlada pokazuje da radi sve i hita ka tom cilju“, zaključio je Bečić.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.12.2023-20:31 20:31

…važno je da se ne odstupa od četnicke ideologije “pobjednika” /oslobodioca/
to je taj sporazum -nikako cgorci /a za javnost , niko iz dugotrajuce vlasti/
brzo ce se vidjeti …svanuce— jer nikad ZLO nije pobijedilo dobro !

Hah ljajo
28.12.2023-10:44 10:44

Samo da ti nastavis da sjedis, to je bitno.

Tara
28.12.2023-10:46 10:46

Glavno je da se drzite sporazuma sa DF-om..terorietima a jos antidrzavnicima..hocete dvojno drzavljanstvo..kako bi CG nestala..sram vas bilo..!!