Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Komičan rijaliti koji osmišljavaju sijamski blizanci iz DPS-a i DF-a

Lider Demokrata poručuje da nema namjeru da se više bavim tim “rijalitijem jer su ciljevi jasni”

Nalazim se van zemlje, nemam niti namjeru, niti vremena da se bavim rijaliti programima, ali ono što je jasno jeste da je kontinurano oživljavanje priče o mom magistarskom radu par ekselans politički proces, odnosno zaista jedan providan i komičan rijaliti program koji osmišljavaju i realizuju sijamski blizanci iz DPS-a i DF-a, koji su podsjećanja radi i započeli ovu namještaljku – tim riječima je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić prokomentarisao odluku Senata Univerziteta Crne Gore da usvoji Izvještaj Komisije Ekonomskog fakulteta, u kom je utvrđeno da njegov magistarski rad nije autentičan.

Aleksa Bečić

Prvo se, kaže on, UCG nije dopao prošlogodišnji zaključak Vijeća Ekonomskog fakulteta da nijesu konstatovane bilo kakve nepravilnosti ni prilikom kontrole rada, ni odbrane rada, zatim rezultat grupe eminentnih profesora koja je javno saopštila da nema govora o plagijatu, nakon toga Univerzitetu nije dopao ni izvještaj neustavne i nezakonite privatne komisije koju su oni formirali, pa su krenuli da mijenjaju “neposlušne” članove komisije, tragajući za onima koji će napisati ono što njihovi šefovi traže da pročitaju.

“Zaista, što je mnogo, mnogo je, pa i od poslednjeg diktatorskog režima u Evropi, od kog smo navikli sve, pa i da nam atakuje na živote”, ocijenio je Bečić.

Za sve to vrijeme, dodaje, ni u jednom izvještaju, pa ni u ovim DPS privatnim izvještajima, nije naveden ni jedan propis države Crne Gore koji je povrijedio, jer, kako ističe, dobro znaju da je rad urađen u skaldu sa svim propisima koji su važili u vrijeme kada je nastao.

“Ističem da smo prije godinu dana pokrenuli sudske sporove pred Upravnim i Ustavnim sudom kojima smo utužili Univerzitet Crne Gore, odnosno osporili sve pravne radnje koje su sprovodili u politički montiranom procesu protiv mene. Zanimljivo da pomenuti sudovi ni pored više urgencija, nakon godinu dana nijesu odlučili u ovom slučaju, svjesni da su osporena akta Univerziteta nezakonita i neustavna, već slučaj drže u fioci, kako bi taj nezakoniti i neustavni rijaliti mogao da traje”, navodi Bečić.

Lider Demokrata poručuje da nema namjeru da se više bavim tim “rijalitijem jer su ciljevi jasni”.

“Tačka je stavljena, a sve dalje što urade za mene ima značaj kao lanski snijeg. Više se ovom cirkusijadom i raznim filijalama DPS- a nemam namjeru baviti”, zaključuje Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve