Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Bečić: Jednostrani potez Evrope sad, glavni odbor Demokrata će odlučiti ko će biti kandidat za predsjedničke izbore

Na sjednici su, dodaje, zaduženi i predsjednici svih opštinskih odbora da se pripreme za kampanju

Prije pola sata završena je sjednica Predsjedništva Demokratske Crne Gore na kojoj se zadužio predsjednik ove partije Aleksa Bečić da sazove sjednicu Glavnog odbora na kojoj će utvrditi kandidata Demokrata za predstojeće predsjedničke izbore.

Ovo je kazao Bečić u emisiji “Načisto” na Televiziji Crne Gore.

Predsjedništvo je, prema njegovim riječima, konstatovala da je i pored njihovog, kako je rekao, pobjedničkog prijedloga o objedinjavanju snaga na predstojećim predsjedničkim i parlamentarnim izborima, predsjedništvo Evrope sad donijelo odluku da podrži kandidaturu predsjednika ove partije Milojka Spajića za predsjedničkog kandidata.

Na sjednici su, dodaje, zaduženi i predsjednici svih opštinskih odbora da se pripreme za kampanju.

Na pitanje da li je on potencijalni kandidat Demokrata za predsjednika Crne Gore odgovorio je da postoje procedure u partiji, te da takvu odluku donosi Glavni odbor.

Bečić tvrdi da istraživanja javnog mnjenja kažu da su birači Demokrata i Evrope sad bezrezervno za zajednički nastup.

“Istraživanja kažu da zajednički kandidat moguće pobjeđuje i u prvom krugu, a sigurno je novi predsjednik Crne Gore. Da zajednička parlamentarna lista Demokrata i Evrope sad pobjeđuje i na parlamentarnim izborima”, naveo je Bečić.

Ističe da su ponudili džentlmensko i fer rješenje i da Evropa sad kaže da li pretenduje na poziciju predsjednika ili premijera.

“Smatrali smo da će to biti pozicija predsjednika Vlade, istraživanja kažu da je adekvatni kandidat za to, a da mi predložimo kandidata za predsjednika. Međutim, kad su bez konsultacijama sa nama donijeli odluku, nismo istrčali i spremni smo da podržimo i kandidaturu Spajića, zajedničkog kandidata, ako hoćemo da napravimo dogovor o zajedničkom prijateljskom nastupu na predsjedničkim i parlamentarnim izborima”, dodao je Bečić.

Komnenić je pitao da li je zaključicima Predsjedništva Demokrata isključena mogućnost podrške Spajiću i da li je to kraj pregovora.

“Nikad ne kažemo kraj, jer naša ponuda je uvijek tu. Bez obzira na njihov jednostrani potez – ako ćemo da se dogovorimo da zajedno nastupimo i napravimo partnerstvo pobjedničko za Crnu Goru, koje će stabilizovati prilike u narednih deset godina, evo podržaćemo Spajića, zajedničkog kandidata, ako dogovorimo zajednički nastup i na parlamentarnim izborima”l, naglasio je Bečić.

Bečić je rekao da je javna ponuda Demokrata upućena Evropi sad, prvo rečena direktno Spajiću i njegovim kolegama.

“Bili su upoznati s ovim promišljanjem, analizama i ponudama krajem prošle i početkom ove godine”, naveo je Bečić.

Smatra da ovo nije vrijeme za “mjerenja, nego za vizionarstvo”, kako bi se, prema njegovim riječima, objedinile građanske snage, dobila i pobijedila građanska Crna Gora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nikola
02.02.2023-23:24 23:24

Sto cete vi EVROPI SAD da ih unistite vasu prljavu laznu gradjansku snagu kad nemate ni G od tog vaseg zvanja Gradjanskog vi ste baceni u proslost sa vasim nacionalizmom i nadamo se da im necete pomutit Loncice i da ne slusamo vasu laz i podvalu o svemu jedno pricate drugo radite Seseljeva skola samo sto dalje od vas ako je pametna EVROPA SAD-!!