Ponedjeljak, 6 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Glas institucija mora odjekivati najjače, naročito u borbi protiv nasilnika

U našoj zemlji, institucije moraju biti bedem snage, a naše društvo mora pokazati vrhunac odgovornosti, navodi Bečić

Na današnji dan, obilježavamo Dan borbe protiv nasilja nad ženama, ne samo kao podsjetnik na neprekidnu borbu protiv ovog društvenog zla, već i kao afirmaciju naše kolektivne posvećenosti zaštiti i poštovanju svake žene – poručuje Aleksa Bečić, potpredsjednik Vlade za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove.

U našoj zemlji, institucije moraju biti bedem snage, a naše društvo mora pokazati vrhunac odgovornosti, navodi Bečić.

“Vjerujem da zajedno možemo uspostaviti društvo u kojem je svijest o neprihvatljivosti nasilja nad ženama duboko ukorijenjena. Glas institucija mora odjekivati najjače, naročito u borbi protiv nasilnika. Nijedan pojedinac, ma koliko bio moćan, ne smije nadglasati sistem pravde i reda. Naš pristup mora biti djelotvoran, brz, efikasan, snažan i odgovoran. Dugujemo to svakoj žrtvi, dugujemo to svakoj porodici i našoj zemlji. Ovaj dan treba da bude trenutak kad obnavljamo svoju posvećenost ovoj važnoj borbi, ne samo unutar granica naše države, već i globalno.

U budućnosti, želim da ovaj dan bude obilježavan na način koji odražava našu ozbiljnost i snažnu posvećenost rješavanju ovog problema. Vizija koju gajimo je jasna – glas države u borbi protiv nasilja nad ženama mora biti najglasniji, a naše preventivno, adekvatno i proaktivno djelovanje ključno. Moj lični doprinos ovoj borbi biće nesebičan, sa ciljem stvaranja sigurnijeg i pravednijeg društva za sve naše građanke”, naveo je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
25.11.2023-18:07 18:07

…evo odmah da se isproba sudstvo na nasilnike —da ispita potpisivanje TU od potpisa poznatih nasilnika-bilo bi to ljekovito da NJJAČE i najdalje odjekne !