Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Crna Gora se miri borbom za vrijednosti i standard građana

Navode da je Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Budva se ponosi činjenicom što je predsjednik SO Budva, Krsto Radović u namjeri da riješi krizu nastalu u ovoj Opštini ponudio ostavku i na kraju održao riječ

Crna Gora se miri borbom za vrijednosti i standard građana, kazao je lider Demokrata Aleksa Bečić na sjednici Opštinskog odbora Demokratske Crne Gore u Budvi.

Priprema za nastup Demokratske Crne Gore na lokalnim izborima u opštini Budva otpočela je sjednicom Opštinskog odbora u prepunoj sali Akademije znanja.

“Uz učešće predsjednika Demokrata Alekse Bečića, potpredsjednika Dragana Krapovića i generalnog sekretara Borisa Bogdanovića, na sjednici je razmotrena aktuelna politička situacija u državi, sa posebnim akcentom na stanje u opštini Budva”, saopštili su iz Demorkatske Crne Gore.

Opštinski odbor je konstatovao, naglasili su iz partije, da je Demokratska Crna Gora učinila i čini “sve da zaštiti izbornu volju građana Crne Gore i Budve, te predložio organima Demokrata da nastave sa aktivnostima koje treba da rezultiraju održavanjem vanrednih parlamentarnih izbora”.

“Smatrajući da građani Crne Gore i Budve sa jedne strane nijesu željeli povratak DPS-a na vlast, dok sa druge strane nijesu dali niti jednoj partiji apsolutnu podršku za vršenje vlasti u opštini Budva kako se to željelo realizovati od strane pojedinaca u ovoj Opštini, čije su namjere spriječene od strane lokalnog odbora Demokrata Budva”, dodali su iz partije.

Navode da je Opštinski odbor Demokratske Crne Gore Budva se ponosi činjenicom što je predsjednik SO Budva, Krsto Radović u namjeri da riješi krizu nastalu u ovoj Opštini ponudio ostavku i na kraju održao riječ.

“Čime je poslao jasnu poruku da Demokratama nije do funkcija i pozicija, već do date riječi, principa i i ostvarivanja konkretnih programskih ciljeva. Ko je nije održao i ko je obmanuo građane Budvi, Budvani i Budvanke to najbolje znaju”, istakle su Demokrate.

Oni koji su umislili da zakulisnim i prevarnim radnjama, poručuju Demorkate,  “mešetarstvom i primitivnim postupcima prigrabe vlast ne samo za jednu partiju, već gotovo samo za jednu porodicu, doživjeće politički fijasko od kog se više nikad neće oporaviti, zaključak je učesnika sjednice”.

Predsjednik Demokrata istakao je na sjednici Opštinskog odbora da Demokratska Crna Gora nastavlja svoje aktivnosti na sprečavanju pučista da neustavno i nezakonito preuzmu vlasti i vrate DPS na pozicije moći i odlučivanja.

“Naš 21. protestni skup održan je sinoć u Petnjici pred velikim brojem Bihoraca, na kom sam poručio da se Crna Gora ne miri izdajom i prekrajanjem izborne volje, već da se na taj način vara. Crna Gora se miri borbom za vrijednosti i standard građana, tako što se obezbjeđuju veće plate, penzije, staračke naknade, dječiji dodaci. Ne možete da mirite slobodnog sa neslobodnim čovjekom. Neslobodni ljudi ne traže pomirenje i jedinstvo. Oni traže razdor, svađu, propadanje i degredaciju. U tim okolnostima oni ostaju i dalje neslobodni, ali postaju i veoma bogati i imućni. Naš zadatak i naša, i politička i civilizacijska misija jeste da treba da mirimo slobodne i poštene ljude” kazao je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve