Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Bečić: Crna Gora će nastaviti da bude značajan faktor regionalne stabilnosti

Istakao je da će Crna Gora uskoro dobiti novu Vladu koja će, po njegovim riječima, biti posvećena ''korijenitim društvenim promjenama, a pogotovo borbi protiv kriminala i korupcije koji su ostali kao zaostavština trodecenijskog režima''

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić, ujedno i nosilac liste “Hrabro se broji” na predstojećim parlamentarnim izborima, čestitao je 21. maj, Dan nezavisnosti Crne Gore.

“Sedamnaest godina za redom ovaj državni praznik proslavlja sve više građana Crne Gore, bez obzira na ideološka, vjerska, politička i nacionalna uvjerenja. Crna Gora će nastaviti da bude značajan faktor regionalne stabilnosti, a članstvo u EU je san mnogih generacija koji ćemo sigurno ostvariti”, naveo je Bečić u čestitci.

Istakao je da će Crna Gora uskoro dobiti novu Vladu koja će, po njegovim riječima, biti posvećena “korijenitim društvenim promjenama, a pogotovo borbi protiv kriminala i korupcije koji su ostali kao zaostavština trodecenijskog režima”.

“Multietnička zajednica za primjer zemljama u okruženju, uskoro će dobiti i novu Vladu koja će biti posvećena demokratskom i institucionalnom osnaživanju, unaprijeđenju ljudskih prava i sloboda, po evropskim standardima, kao i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Sa dobrim rezultatima Crna Gora ne smije da stane da broji i upravo zahvaljujući hrabrim odlukama za nekom boljom Crnom Gorom, već brojimo veće plate i penzije, naknade za novorođenčad, dječije dodatke za svu djecu, besplatne udžbenike za sve osnovce, naknade majkama, otpremnine radnicima i naša je dužnost prema građanima da tu ne zastanemo”, dodao je lider Demokrata.

U svojoj čestitki lider Demokratske Crne Gore je napomenuo da je obaveza svih da učestvuju u stvaranju i očuvanju kvalitetne budućnosti zemlje koju ostavljamo svojim potomcima.

“Naše različitosti ne treba da budu prepreka u kreiranju zdrave i savremene Crne Gore, već upravo te različitosti predstavljaju naše najveće bogatstvo. Izgradnjom nezavisnih i profesionalnih institucija, ekonomski i politički jačamo svoje građane i time stvaramo obavezu svih nas, da našim nasljednicima ostavimo zemlju za primjer. Takođe, kreiraćemo čvrste temelje i preduslove za dalji razvoj naše domovine, koji će pratiti savremene evropske i svjetske trendove, a koji će između ostalog u fokusu svoga postojanja imati smanjenje stope kriminala i korupcije u našem društvu. Osjećanja i emocije koje gajimo danas i poštovanje prema istoriji i tradiciji neka budu dobra motivacija da se odgovorno nosimo sa svim izazovima pred nama. U to ime, svim našim sugrađanima čestitam 21. maj. Živjela Crna Gora”, zaključio je Bečić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tahir
20.05.2023-17:57 17:57

Cus splacine Seseljevskog politickog oca kriminal zaostavstine trodecenijskog rezima nema jednu izjavu da ne pomene Crnogorce kao da ova cetnicka splacina cuva vise CG od CRNOGORACA Ovaj je zrijo na lijecenje od poremecene mrznje prema CG -!Svira mu se kraj 11 jun na smetliste smece nacionalisticko dje vam je mjesto!

Mila
24.05.2023-10:06 10:06

Knezevic je obecao zimnicu I topli obrok..