Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Baltičke zemlje snažno podržavaju članstvo Crne Gore u EU

Premijerke zemalja Baltika uputile čestitke predsjedniku Vlade

Povodom izbora 44. Vlade premijeru Milojku Spajiću čestitke su uputile premijerke baltičkih zemalja, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

Podršku na daljem putu Crne Gore ka Evropskoj uniji, uz “iskrene čestitke na izboru za predsjednika Vlade”, uputila je premijerka Litvanije Ingrida Šimonite.

”Vaše članstvo će ojačati samu Evropsku uniju i dovešće do prosperiteta i bezbjednosti cijelog Zapadnog Balkana. Litvanija se raduje jačanju prijateljskih bilateralnih veza između naše dvije države”, napisala je premijerka Litvanije.

Čestitku je uputila i premijerka Republike Letonije Evika Silina.

”Uvjerena sam da će odnosi između naših zemalja nastaviti da se razvijaju na obostrano zadovoljstvo i u interesu ujedinjene i prosperitetne Evrope. Želim Vam uspjeh i istrajnost u reformskom procesu na putu ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji. Letonija ce nastaviti sa podrškom evropskoj integraciji Crne Gore i evropskoj perspektivi Zapadnog Balkana”, navela je Silina.

U čestitki premijerke Estonije Kaje Kalas navodi se: „Estonija veoma cijeni dobru saradnju naše dvije zemlje, bilatelarnu i multilateralnu kao i savezništvo u okviru NATO. Nastavljamo da snažno podržavamo Crnu Goru na njenom evropskom putu uz spremnost da podijelimo svoje iskustvo iz reformskog procesa i pristupa EU”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hans
26.11.2023-20:07 20:07

Evo sad i Holandija izlazi iz EU  a brzo za nom ce i Francuska Svi bjeze od EU a mi se borimo da se unesrecimo sa EU  -Engleska se jedva izvuce iz kandzi EU -nista ljepse nego svoja kuca i svoja sloboda -Okupacijom EU nikad kolac sladak necemo vise okusit -DA JE VJECNE CG!