Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Bajramspahić: Smjena Kentere vrlo problematičan potez

Imajući u vidu da je u jeku afera, koja potresa povezani kadar političke partije upravo premijera u tehničkom mandatu, ovo je vrlo problematičan potez, jer bi se mogla steći ideja da Abazović pokušava da preuzme ličnu vlast nad svim instutucijama koje nijesu u potpunosti pod njegovom kontrolom

Nesumnjivo je pravo Vlade da postavlja i smjenjuje funkcionere, ali u slučaju smjene direktora ANB-a i postavljanja novog, nijesmo imali potrebna obrazloženja, kazala je za Antenu M Dina Bajramspahić, građanska aktivistkinja i članica Radne grupe za poglavlje 23, komentarišući neozbiljnost koju Vlada i kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović pokazuju smjenjujući i postavljajući direktora ANB-a.

– Mislim da ne bi bilo dobro da samo od jedne osobe zavisi da li će druge službe imati pod kontrolom Agenciju ili neće, to svakako nije zdrav način funkcionisanja. Valjalo bi da u toj službi ima još službenika koji znaju šta su državni interesi i kako da se odupiru svim pritiscima – kazala je Bajramspahić.

Upitana kako komentariše ocjene da će odlaskom Sava Kentere srpska i ruska služba vratiti uticaj nad ANB-om, Bajramspahić kaže da ne stiče utisak da je Kentera smijenjen zbog svojih ličnih karakteristika, jer su one bile poznate i prije manje od šest mjeseci kada je i postavljen, “a tada očigledno nijesu bile problem”.

– Imajući u vidu da je u jeku afera, koja potresa povezani kadar političke partije upravo premijera u tehničkom mandatu, ovo je vrlo problematičan potez, jer bi se mogla steći ideja da Abazović pokušava da preuzme ličnu vlast nad svim instutucijama koje nijesu u potpunosti pod njegovom kontrolom – kazala je Bajramspahić.

Abazović je u petak smijenio direktora ANB-a Sava Kenteru što je izazvalo negativne reakcije kako domaće, tako i međunarodne javnosti. Nakon toga je za vršioca dužnostinaimenovao Borisa Milića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Bot
09.10.2022-11:45 11:45

Problematično je za one , koji se moraju navići na smjenjivost ljudi koji ne rade da valja svoj posao.