Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bajramspahić: Ponuda DPS koja je na stolu u javnom je interesu, svi treba da pokažu spremnost na kompromis

Dodaje da su najvažniji kandidati i da je dobro što se stiče utisak da uživaju podršku veću od nadpolovične što po njenom mišljenju budi nadu da će se makar jedan sudija izabrati danas

To što je Ustavni sud nefunkcionalan je ponižavajuće, prije svega za političke elite, ali i za društvo u cjelini i ne smije da se nastavlja, poručila je u emisiji “Znam da znaš” Gradske RTV građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić.

Bajramspahić je istakla da je teško predvidjeti ishod drugog kruga glasanja za članove Ustavnog suda na današnjoj sjednici parlamenta i procijeniti da li će se stvari pomjeriti makar korak unaprijed.

“Desilo se da su ključni akteri uspjeli da dođemo do današnjeg dana a ne znamo na kojim pozicijama stoje. Ovo je jedno od tri ključna pitanja u Crnoj Gori u ovom trenutku i treba mu posvetiti puno pažnju. Nisam sigurna jesmo li kao društvo izvršili dovoljan pritisak na sve aktere da do dogovora dođe”, kazala je Bajramspahić.

Smatra da su ponuda i uslovi DPS koji su na stolu prihvatljivi i u javnom su interesu.

“U javnom je interesu da dođe i do prijevremenih parlamentarnih izbora, jer se vlada urušava i brojni njeni činioci su izgubili legitimitet. Sa druge strane, važno je da se povuče i neustavni Zakon o predsjedniku. Nikakav nije interes ovog društva da se zakonom prekraja Ustav. To šalje veoma lošu poruku ovom društvu i tome treba odlučno reći ne”, istakla je Bajramspahić.

Dodaje da su najvažniji kandidati i da je dobro što se stiče utisak da uživaju podršku veću od nadpolovične što po njenom mišljenju budi nadu da će se makar jedan sudija izabrati danas.

“Moramo se vratiti institucijama bez obzira na sve unutarpolitičke borbe imajući u vidu aktuelnu fazu evrointegracija i to koliko se evropska zajednica mnogo više upire da dođe do pomaka kada je u pitanju Crna Gora. Bilo bi dobro da pokažemo da imamo svijest tome i da želimo da stvari pomjerimo sa mrtve tačke. To je goruće pitanje i mora da se rješava odmah. Svi treba da pokažu spremnost na kompromis”, istakla je Bajramspahić.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve