Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

Bajramsaphić: Izjava Alekse Bečića je seksizam

Kaže da je ovo snishodljivo slanje poruke ženama da treba da budu prijatne, da se ne bune, da ne prigovaraju, da ne pridikuju, da ćute i trpe i ne opterećuju muškarce ni sa čim. Da budu lijepa slika i ništa drugo

Građanska aktivistkinja Dina Bajramspahić ocijenila je da je seksizam današnja izjava predsjednika Skupštine Alekse Bečića .

”Gospođo Vuksanović-Stanković zloupotrijebili ste proceduralno reagovanje, ne stoji vam kad se ljutite, ne stoji vam kad ste nervozni. Stoji vam suprotan pristup koji od vas očekujem”, rekao je predsjednik Skupštine poslanici. (…) “ja sam vam sugerisao zbog vašeg dobra da budete pozitivni i nasmijani”. Ovo je seksizam. Svođenje žene na objekat koji služi za ukras i uživanje muškarca”, napisala je ona.

Kaže da je ovo snishodljivo slanje poruke ženama da treba da budu prijatne, da se ne bune, da ne prigovaraju, da ne pridikuju, da ćute i trpe i ne opterećuju muškarce ni sa čim. Da budu lijepa slika i ništa drugo.

“U Skupštini Crne Gore u kojoj gotovo svi poslanici (muškarci) histerišu a ne govore, samo se poslanici (ženi) skreće pažnja da bude “nasmijana” jer je to njena rodna uloga. Da ugađa muškarcima. Američka studija na uzorku od preko 500 žena je pokazala da je procentu od 98 odsto žena barem jednom u životu rečeno na poslu da se više osmjehuju, 15 odsto je reklo da im se to dešava svake sedmice. Ovaj komentar je višestruko češće upućen ženama na visokim pozicijama”, navela je Bajramspahić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Saska
29.03.2021-16:26 16:26

Sve sto bi o ovoj nakaradi nacionalisti rekla je suvisno slika i njegov podmukli smijeh govori da je psihicki bolestan jer ovakve uvrede ne moze nornmalan progovorit zbog zrtve svih zena uvrijedjenih da se hitno lijeci!