Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Bajčetić: Neprihvatljivo je da crkva ima uticaj na Vladu

Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna. Isto tako i očekivanja građana. Pokret za promjene će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije. Vladu treba formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana, saopšteno je portparol PzP-a Nikola Bajčetić

Jasno je da je odgovornost nove vlasti ogromna. Isto tako i očekivanja građana. Pokret za promjene će se truditi da maksimalno ispuni ta očekivanja i istraje na putu ostvarenja svoje misije. Vladu treba formirati ljudski i pošteno, na osnovu izborne volje građana, saopšteno je portparol PzP-a Nikola Bajčetić.

Bajčetić

“Kao punopravna članica IDU i ECR u stalnim smo komunikacijama oko naših međunarodnih obaveza i inteziviranja reformi potrebnih za jačanje naše uloge u NATO. U direktnim razgovorima sa mandatarom upoznaćemo ga sa našim viđenjem prioriteta i ciljeva ove Vlade i sa našim interesovanjem za resore”, kazao je Bajčetić.

Kako je rekao, decidno su saopštili da je za njih neprihvatljivo da na Vladu ima uticaj crkva, ili bilo koji drugi centri moći.

“Meni lično, kao vjerniku, nije normalno da crkva sastavlja Vladu. Crna Gora je sekularna drzava, ali nesporna je ogromna zahvalnost Mitropolitu Crnogorsko Primorskom Amfilohiju na ogromnom doprinosu u istorijskoj pobjedi”, kazao je on.

Sada, ističe, moraju sami da odrade ono što je do njih, političara, da sprovedu neophodne reforme i pomognu Crnoj Gori da ustane nakon pada DPS-a.

“To neće biti lako. Jer narod sa jedne strane očekuje pravdu, a sa druge strane ekonosmki boljitak. Ako lideri PzP budu u Vladi, pravda je nešto što možemo da garantujemo narodu. Mi smo ti koji su prošli suzavce, prebijanja, zatvore i progon. Znamo kako treba sa onima koji su se svih ovih godina ogriješili o Zakon. Ko je bio ispravan neka bude miran. Izborna volja građana bice zadovoljena, jer demokratski proces koji je otpočeo više niko ne može zaustaviti”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve