Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

PzP ne odustaje od sektora bezbjednosti: Medojević spreman da preuzme odgovornost

Bajčetić je saopštio da PzP stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020 godine kada je toj partiji trebalo da pripadne mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti

Lider Pokreta za promjene (PzP) Nebojša Medojević spreman je da preuzme odgovornost za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, saopštio je poslanik DF-a i portparol PzP-a, Nikola Bajčetić.

Bajčetić je saopštio da PzP stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020 godine kada je toj partiji trebalo da pripadne mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti.

“Pokret za promjene (PzP) čvrsto stoji pri pozicijama koje su dogovorene u oktobru 2020 godine, u okviru koalicije “Za budućnost CG” nakon parlamentarnih izbora. Podsjećamo javnost da je tada, u okviru dogovora, našoj stranci pripalo mjesto potpredsjednika Vlade za koordinaciju reformi službi bezbjednosti. Takođe, u septembru ove godine, tokom pregovora parlamentarne većine, u kojim smo odustali od nekih drugih zahtjeva, ponovili smo naše zahtjeve vezane za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se naša zemlja nalazi”, istakao je Bajčetić.

Nikola Bajčetić
Nikola Bajčetić

Poslanik DF-a naglašava da reforma službi bezbjednosti zahtjeva “posebnu hrabrost i znanje”, a ovo iz razloga što se, pogotovo, isitče Bajčetić, u današnjim vremenima, Crna Gora suočava sa izuzetno teškim unutrašnjim, ali i spoljašnjim izazovima.

“Mi u PzP-u smo vrlo svjesni te situacije, ali i težine koju nosi ova pozicija. Zato smatramo da je lider PzP-a Nebojša Medojević spreman da preuzme odgovornost. Medojević je još 2020. odmah nakon parlamentarnih izbora dobio snažnu podršku IDU-a, najveće globalne organizacije koja okuplja partije desnog centra, za koordinaciju reformi službi bezbjednosti, a svakodnevno dobija podršku i neukaljanih profesionalaca iz crnogorskih bezbjednosnih struktura koje u njemu vide hrabrog i istinskog patriotu”, zaključio je Bajčetić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve