Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

AŽ DPS: Formirana Alijansa žena DPS Tivat, ženski aktivizam odraz ljudskosti i spremnosti za dijalog

Novi sastav Opštinskog odbora AŽ u ovoj opštini broji 35 članica

Opštinskom izbornom konferencijom Alijanse žena DPS u Tivtu, nastavljen je trend kadrovskog snaženja partije koji je započet još na vanrednom 9. Kongresu. Novi sastav Opštinskog odbora AŽ u ovoj opštini broji 35 članica.

U uvodnom dijelu konferencije bivša predsjednica Ženske alijanse DPS Tivat Božidarka Popović, poslala je poruku podrške novom sastavu Alijanse žena u ovoj opštini, poručivši da su žene ovog grada uvijek bile njegov stub i da njihovo djelovanje čini Tivat onim što on jeste sada – evropski, urban i grad prepun mogućnosti za sve generacije koje u njemu žive i sazrijevaju.

Svojim prisustvom konferenciji upriličile su i gošće iz koalicionih partija Socijaldemokratske partije Karolina Vučinović i Bernarda Moškov, kao i Hrvatske građanske inicijative Tanja Grabić.

Predstavnica Socijaldemokratske partije Karolina Vučinović, uz kratko, ali simbolično obraćanje prisutnima je poručila:

Karolina Vučinović

“Žene u politici nijesu dekorativna kulisa, jer žene mogu. Mi to možemo. Ne dopustite da budemo samo statistička brojka!”

Pozvana da pozdravi prisutne, predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla istakla je da je veoma važno kada žene pružaju podršku jedna drugoj.

“Moramo kreirati realne prostore gdje ćemo djelovati. Kvota nije sve, ali jeste važna za početak. Naš cilj jeste da podržimo jedna drugu unutar DPS-a, jer kao najveća partija u ovoj državi sigurno je da ćemo taj duh prenijeti i u cjelokupnom crnogorskom društvu”, dodala je ona.

Predsjednica Opštinskog odbora DPS Tivat Dubravka Nikčević u svom govoru prisutnima je poručila da biti žena, pa još i žena u politici, apsolutno nije lako, te da je ta činjenica uvijek posmatrana kroz veoma izoštrenu prizmu. Dodala je, da je srećna što je svjedok muškog sazrijevanja te da su žene u ovom tradicionalno muškom poslu neophodne svojim muškim kolegama da zajedno ostvare ciljeve.

Dubravka Nikčević

“Ono što smatram izuzetno važim i što želim ovom prilikom naglasiti jeste neophodnost veće ženske solidarnosti i međusdobne podrške. Često sam i sama bila u prilici da sa izborom na mjesto predsjednice DPS u Tivtu, čujem, kako sam napravila hrabar (u prevodu ludi) potez i kako je aktuelni ambijent jako nepovoljan za bavljenje politikom, a za ženu koja se toga prihvati vrijedan divljenja, ali i čuđenja”, istakla je Nikčević.

Predsjednica OO DPS Tivat ukazala je da su žene u najtežim trenucima umjele da pokažu da i u politici, kao i u životu, može da se sačuva ljudskost, toplina, smirenost, kao i uvijek neophodna spremnost za dijalogom.

Na kraju, okupljenima se obratio i koordinator ispred Predsjedništva DPS Crne Gore Nikola Janović započinjući svoj govor izrekom slavne Margaret Tačer:

Nikola Janović

“Ukoliko želiš nešto reći, pitaj muškarca. Ukoliko želiš nešto da uradiš, pitaj ženu.”

Janović je naglasio da je učešće žena u politici vrlo vrijedno, kao i da o tome Opštinski odbor DPS Tivat najbolje govori.

“Opštinski odbor 50% čine žene, kao i pet od jedanaest odborničkih mjesta u lokalnom parlamentu, kada je u pitanju DPS Tivat. Takođe, predsjednica OO DPS Tivat je upravo gospođa Dubravka Nikčević, dok je na čelu Savjeta mladih u Tivtu gospođa Mia Zeković. Dakle, smatramo da smo upravo ovakvom politikom sjajno pripremili partiju za izazove koji nas čekaju”, zaključio je Janović.

Pored spomenutih, konferenciji su prisustvovali i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore i koordinatorka ispred Predsjedništva AŽ, Ana Nikolić, članica Predsjedništva Alijanse žena DPS Crne Gore i poslanica u Skupštini Crne Gore, Suzana Pribilović, poslanica u Skupštini Crne Gore, Jovanka Laličić kao i koordinator ispred Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Aleksandar Pavićević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve