Srijeda, 1 Maja, 2024
Rubrika:

Asović negirao da je autor snimka iz Ulcinja, Abazović bi narednih dana trebalo da da izjavu

Rukovodilac ODT-a u Ulcinju Vladimir Savović kaže za Antenu M da lider URE Dritan Abazović još nije dao izjavu, te da se to očekuje narednih dana

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Ulcinju je, povodom navodne kupovine glasova, saslušan Damir Asović, koji je prema saznanjima portala AntenaM negirao da je snimao razgovor, ali je potvrdio da je bio u kontaktu sa osobama sa snimka.

Rukovodilac ODT-a u Ulcinju Vladimir Savović kaže za Antenu M da lider URE Dritan Abazović još nije dao izjavu, te da se to očekuje narednih dana.

“Nakon što je portal Aktuelno, objavio snimak navodne kupovine glasova u Ulcinju povodom lokalnih izbora, ODT Ulcinj formiramo je predmet zbog tog događaja, i dalo je nalog policijskim službenicima da se saslušaju akteri događaja, s tim što smo do tada utvrdili ko je do tada nepoznato peto lice koje je najvjerovatnije snimilo taj razgovor. Prije svega saslušano je to lice i od njega je oduzet telefon a pretresom kuće oduzeti su telefoni i ukućana, kako bi se eventualno našao i orginalni snimak što je nama u ovom slučaju od značaja”, navodi Savović u izjavi za Antenu M.

Podsjeća da su juče još saslušani i Fatmir Đeka, Mehmeti Amir i Omer Barjaktari.

Savović im je, pak, kazao da o sadržini iskaza ne može govoriti za medije.

“Prikupljeni su iskazi od svih aktera, izuzev od gospodina Dritana Abazovića koji ovih dana ima obaveze što oko izbora, što oko dočekivanja određene delegacije sa Kipra, ali će u svakom slučaju i on ovih dana dati iskaz”, kaže Savović za Antenu M.

Nakon izjave Abazovića, zaključuje Savović, slijedi vještačenje telefona u potrazi za originalnim snimkom. Koliko će trajati vještačenje u Danilovgradu nije poznato, ali će na osnovu njega biti donijete dalje odluke u predmetu.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve