Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

ASK provjerava da li je Abazović sakrio honorar od knjige: Premijer nema prijavljene prihode, a izdavač plaćao promociju!

Agencija za sprečavanje korupcije će ispitati navode, te nakon utvrđivanja činjenica donijeti zakonitu odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka, navodi ASK

Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović u imovinskom kartonima nema prijavljen prihod od honorara za svoju objavljenu knjigu ”Kritika globalne etike”. 

”Agencija za sprečavanje korupcije će ispitati navode, te nakon utvrđivanja činjenica donijeti zakonitu odluku o pokretanju ili nepokretanju postupka”, saopšteno je iz ASK za portal AKTUELNO.

Prema podacima ASK, u imovinskom kartonu Abazovića koji je predat krajem marta ove godine u dijelu Prihodi na osnovu autorskih, patentiranih i ostalih prava intelektualne svojine nije naveden bilo kakav iznos.

Takođe, u podacima iz imovinskog kartona za 2022. godinu nijesu navedeni bilo kakvi prihodi od autorstva.

Promocija knjige Kritika globalne etika održana je 20. decembra 2022. godine u Podgorici u Muzičkom centru. Izdavač je firma Nova knjiga vlasništvo Predraga Uljarevića. 

Kako su nam saopštili saradnici bliski Uljareviću u izdavaštvu je praksa da se autoru isplati dogovoreni honorar koji je stvar njihovog dogovora. Nije poznato da li uopšte postoji takav ugovor između Uljarevića odnosno Nove knjige i odlazećeg premijera.

Javnosti je, sa druge strane, poznato da je Nova knjiga snosila troškove promocije  knjige Dritana Abazovića koja je održana u Muzičkom centru, a to je sve koštalo Uljarevića 3.000 eura, navodili su mediji.

Takođe, ovaj iznos nije naveden nigdje u imovinskom kartonu Abazovića, a trebalo bi da bude naznačen, jer bi moglo da bude tretiran kao poklon, što je obaveza da bude prijavljeno, ukoliko ASK utvrdi da se tome radilo.

Podatak o tome ko je platio promociju dala je Javna ustanova Muzički centar u čijim prostorijama je održana promocija knjige. Pored Podgorice knjiga je promovisana i na Kosovu, Albaniji, ali i Velikoj Britaniji.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rukfaš
10.06.2023-08:55 08:55

Ne lupajte gluposti. Kakav honorar? Ko je kupio tu knjigu? Honorar je ako neko to smeće kupi. Ovdje se radi samo o sumnjivom poklonu. Šta je dobio Uljarević za uzvrat ako je on platio troškove štampanja i promocije? Ako nije Uljarević… ko je onda? Šta je taj neko dobio za uzvrat? Čime ga je to kudravi prevarant zadužio?

cetinje
10.06.2023-16:40 16:40

Sa tom knjigom URA moze ocistiti “obraz”a znamo dobro sto im je obraz g****a,sto se tice brata Abazda ne treba mu “papirna galnterija”za njegov”obraz”.

Plamenac
10.06.2023-18:10 18:10
Reply to  cetinje

U Dritana Bazdovica obraz je ko djon od opanaka pirocanaca..

Tara
10.06.2023-18:52 18:52

Abazovic ima novca..za Reklame..sa Bec'kom od HN..pa po citavoj CG..to kosta puno..Odaklemu toliko novca..Zajedno..samo u Baru..a Dritan–od HN–do Budve..na svakom koraku..Becko..i Dritan su teski muckarosi..lazovi..ne samo on..no sve antidrzavne partije..sa naslovima”Dolazi pravda”sta to znaci..da nas nema..tuzno..ko su ovi stranci..koji nam zele zlo..?

Bajo
11.06.2023-02:41 02:41

A da li je to isti Uljarevic , kandidat za Trinaestojulsku nagradu ?????? Da li je isti pripremao teren u aferi za otkaz režiseru Andru Martinovicu , i dovodjenje nekog litijasa anonimusa u Crnogorsku Kinoteku . Sa jedinim zadatkom da je unisti . Sto mu i ide od ruke .

COL
11.06.2023-13:35 13:35

Poslije smrti druga Tita isplivale iz podruma raznih društvenih organizacija gomile debelih knjiga u luksuznom pakovanju koje niko ni otvorio nije a kamoli pročitao. U opkladu da ovu knjigu nije pročitao ni ovaj što je objavio već je tegnuo koliko je taška, a onda reka poštovanome piscu koštaće vas trinaestojulske nagrade i kupovine, za državne organe, nešto od ranije objavljenog. Tresnulo je ruka o ruci i zamirisala štamparska boja na novoj knjizi.