Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

ARANŽMAN ZA RAJA: Puštite ga u vladu zbog ”Kosmeta”, neka śedi na tronožac

Ako postoji božije pravde, ili ''Bože pravde'', Raju bi Spajić i njegovi zapadni nalogodavci morali da nabave jedan lijep tronožac i mali radni sto, koji bi pozicionirali u skromnoj kancelariji u suterenu zgrade Vlade… Iznad stola bi Raju bilo dozvoljeno da drži srBsku zastavu, što bi uz sliku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina koje drži u novčaniku, bilo dovoljno da se kompletira satisfakcija jednog, nadasve čestitog, profesionalnog Srbina

Prva violina u filharmoniji profesionalnog srBstva u Crnoj Gori, živa legenda poltronisanja zvaničnom Beogradu i Moskvi, predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić, ni sam više ne zna koliko puta se u zadnjih mjesec i po dana, koliko traju pregovori oko formiranja vlade, oglasio ponukan vlažnim snovima o ulasku u buduću izvršnu vlast.

Jedan od lidera pokojnog DF-a, koji je u mučeničkoj velikosrpskoj metamorfozi vaskrsao u koaliciju ”Za budućnost Crne Gore”, u neđelju je opet dokazao da je prilično očajan jer su sve manji izgledi da će on i ostali najamnici srpskog autokrate Aleksandra Vučića iz njegove političke klike biti pozvani u vladu.

Kako smo već objavili, Mandić, u krugovima profesionalnog srBstva poznatiji kao Rajo, sve nade polaže u svog kolegu beogradskog potrčka Jakova Milatovića, koji mu je po svemu sudeći posljednja nada da ga ugura u vladu.

Stoga je u neđelju izjavio je da s nestrpljenjem očekuje obraćanje predsjednika države nakon povratka u Crnu Goru.

“Svi žele da čuju da li će biti glasnik želja drugih zemalja ili čuvar volje i slobode svoga naroda”, istakao je Mandić u intervjuu za propagandnu ispostavu srpske BIA-e kodnog naziva Borba.

Bilo je tu još i tradicionalnog pozivanja na ”čast”, ”patriotizam”, naaaarodnu volju, ali i podsvjesnog pozivanja na mističnu svetosavsku doktrinu kosovskog svetosavskog ciklusa…

Sve u svemu ovo je samo nastavak naporne kampanje ponižavanja radi ulaska u vlast koju je Mandić počeo još kada je kao kandidat za predsjednika kopao krtolu i lamentirao o pomirenju i podjelama koje ”mu leže na duši”.

Međutim, pitanje je da li će perjanici profesionalnog srBstva biti dozvoljeno da uđe u Vladu s obzirom na direktne poruke iz Vašingtona.

Podsjetimo, zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar saopštio je nedavno za Glas Amerike, da je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saglasan sa američkim stavom o vladi Crne Gore.

Eskobar je u drugom intervjuu poručio da treba izbjeći da se u crnogorsku vladu uvede anti-NATO i anti-zapadna stranka, misleći upravo na Mandića i njegov ZBCG.

Ipak, nakon nedjeljnog javnog obraćanja presnijećenog Mandića, ne bi bilo začuđujuće da se Vašington, Milojko Spajić, Evropska unija i svi činioci koji na direktan ili indirektan način učestvuju u konstituisanju vlade sažale na velikana profesionalnog srBstva i pušte ga da učestvuje u Vladi.

Mandiću, kako saznajemo iz izvora bliskih Nebeskoj Srbiji, ne treba mnogo – jedan skromni tronožac u suterenu zgrade Vlade i zvanje ministra bez portfelja… Eventualno bi neko njemu blizak mogao da bude postavljen kao direktor Direktorata za primanje naloga Aleksandra Vučića u Vladi Crne Gore.

Kandidati za tu eminentnu poziciju bi mogli da budu Emilo Labudović, Slaven Radunović, a možda čak i Jovan Jole Vučurović.

Ovakva kombinatorika dala bi onaj neponovljivi šmek velikosrBstva Spajićevoj vladi kakav mogu da pruže samo profesionalni Srbi iz Crne Gore.

Još jedna okolnost koja ide u prilog Mandiću i ekipi da uđu u Vladu makar sjeđeli na tronožcu, su i najnovija dešavanja na Kosovu. Iako su srpski teroristi napali policiju suverene države Kosovo, u percepciji svakog poštenog velikosrbina, posebno onoga kome je sveto srBstvo u opisu radnog mjesta, događaji na Kosovu su samo još jedan u nizu ”pogroma nad Srbima”.

Stoga, ako postoji božije pravde, ili ”Bože pravde”, Raju bi Spajić i njegovi zapadni nalogodavci morali da nabave jedan lijep tronožac i mali radni sto, koji bi pozicionirali u skromnoj kancelariji u suterenu zgrade Vlade… Iznad stola bi Raju bilo dozvoljeno da drži srBsku zastavu, što bi uz sliku Aleksandra Vučića i Vladimira Putina koje drži u novčaniku, bilo dovoljno da se kompletira satisfakcija jednog, nadasve čestitog, profesionalnog Srbina.

Spajiću, Eskobare, ambasade zemalja u EU – da li je to preveliki ustupak za čovjeka koji je najveći dio života proveo u maničnoj borbi za funkciju…

B.Knežević

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Nezavisni
26.09.2023-08:28 08:28

Hahaha,obavezno mjesto i jovanu Jolu Vučuroviću !

Lada
26.09.2023-09:33 09:33

Odlično je ovo s tronošcem, baš sam se nasmijala.