Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Amfilohije: Vraćamo se Kosovu, prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu

Mitropolit crnogorsko-primorski SPC Amfilohije kazao je da je u Crnoj Gori došlo do novog preobražaja naroda, da prolazi vrijeme onih koji su se odrekli kneza Lazara i da se, kako ističe, opet vraćamo Kosovu.

Amfilohije

On je, nakon osveštanja parohijskog doma i služenja liturgije u Crkvi Svetih apostola Petra i Pavla u veličkoj planini Ćafi prijedolskoj, rekao da smjena vlasti u Crnoj Gori predstavlja kvasac besmrtnosti, vječnosti, neprolaznosti “koji je ponovo ispunio duše ovoga naroda i on je ponovo počeo da vjeruje u vječnu svjetlost”.

Istakao je da je Bog udaljio sa vlasti ljude koji su se poklonili onome što je prolazno, zemaljskoj vlasti i novcu.

“Vrijeme onih koji su se odrekli Lazara Кosovskoga i njegovog opredjeljenje za vječno Nebesko carstvo, prolazi i svi se opet vraćamo Кosovu. Oni koji su se odrekli Кosova, pljunuli su na kosti, grobove ovih mučenika ovdje i širom Кosova do Đakovice, koji su 1912. ratovali za Boga, za istinu i pravdu Božiju, za slobodu”, rekao je Amfilohije.

On je poručio da da ono što je božije ostaje božije.

“Time Bog pokazuje da brine o svom narodu i time se ovaj narod ponovo vraća samom sebi, svojoj duši, predanju, svojim mučenicima, stradalnicima, caru Lazaru, Кosovskom zavjetu koji izvire iz Novoga zavjeta”, zaključio je mitropolit MCP SPC.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Lucci
30.09.2020-16:12 16:12

Sram te bilo Amfilodjavole ! I lik ti je ko od djavola ! Idi ti ratuj za Kosovo a nemoj da potpalis narod sa velikosrpskim mitovima ! Prema dokumentima ni taj Lazar nije bio srbin kao sto nijesu ni Milos Kopilic i Karadjordjevic ! Znas dobro da svi Gasici,Kastratovici,Nikici,Nikcevici,Zecevici,Djokovici,Saljici,Klimente,itd su albanskog porijekla ! Znas dobro da smo ucinili dosta zla prema albancima tokom 20 og vijeka i da ce se to morati platiti pred bogom ,ako uopste verujes u njega ! Nemoj se mijesati u politiku jer tvoje srednovijekovne misli unistit ce ovaj narod ! Imas mozda skoro 80 godina… Pročitaj više »

Ha20
30.09.2020-19:14 19:14

Ako se ti preosvesrena ljigo i usmrdjena g***co vracas na Kosovo kokodaceci sa Cetinja onda je to pitanje osudjeno na propast. Nego junacino ako si pravi patriota preseli se u Pecku patrijarhiju pa odande siri propagandu ako imas m*da iako su ti se odavno osusila.

Nikola
01.10.2020-00:55 00:55

Baljezga na usta umjesto na guzicu. Piiii fukare!