Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Američki državljani da ne budu u blizini protesta u Crnoj Gori

Lideri Demokratskog fronta najavili su da će danas od 18.30  časova krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom ''Blokadom protiv izdaje'', koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori

Američka ambasada u Crnoj Gori upozorila je svoje državljane u našoj zemlji da zbog najavljenih blokada saobraćajnica izbjegavaju područja demonstracija i da budu oprezni ako se neočekivano nađu u blizini velikih okupljanja ili protesta.

Lideri Demokratskog fronta najavili su da će danas od 18.30  časova krenuti akcija tog politilkog saveza pod nazivom “Blokadom protiv izdaje”, koja će podrazumijevati blokadu 17 punktova izvan gradskih jezgara u Crnoj Gori.

”Očekuje se višestruko zatvaranje puteva širom zemlje i moglo bi otežati međugradska putovanja. Očekuje se značajno prisustvo policije, iako se predviđa da će okupljanja ostati mirna”, saopštili su iz Ambasade SAD u Crnoj Gori.

Oni navode da okupljanja unutar Podgorice, ali i Crne Gore uopšte, imaju potencijal da postanu sve češća pojava.

“Iako su nedavna okupljanja ostala mirna, zatvaranje puteva u kombinaciji sa pojačanim prisustvom policije može ograničiti putovanja. Kao i kod svake velike mase, moguća je mogućnost nasilja i povećanja tenzija”, upozorili su iz ambasade.

Oni su svojim državljanima preporučili da izbjegavaju područja demonstracija.

“Budite oprezni ako se neočekivano nađete u blizini velikih okupljanja ili protesta. Pratite lokalne medije za ažuriranja

Budi neprimjetan”, navodi se u saopštenju.

Ukoliko nekome bude potrebna pomoć, pozvli su ih da se jave Ambasadi SAD u Podgorici

”Prijavite se u Smart Traveler Enrollment Program(STEP) da biste primali bezbednosna ažuriranja. Pratite nas na Twitteru i Facebooku”, kazali su iz američke ambasade.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Goliotok
24.02.2022-15:15 15:15

NSDAP (NACIONALISTICKA NEMACKA RADNICKA PARTIJA-HITLER) NEMA SRECE SA  NACIONALIZMOM  PROTESTIMA -BLOKADOM -CETNICKE VOJVODE – Knezevic Mandic-Becic-Milacic  -STARE  CETNICKE MUSTERIJE CG ZELJNI DA PALE I RUSE PO  CG!