Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Alternativa: Ne podržavamo vladu u kojoj bi ključni konstituent bila BS

Navode da između onih koji su služili režimu i onih koji nikad nijesu bili u koaliciji sa DPS-om mi biramo ove druge – DF

Iz Alternativa Crne Gore kazali su da ne podržavaju vladu u kojoj bi ključni konstituent bila Bošnjačka stranka (BS).

Alternativa Crna Gora, kažu, podržava rad PES-a i njihovu želju da naprave Crnu Goru boljim mjesto za život.

“Ono što ne podržavamo je Vlada u kojoj bi ključni konstituent te Vlade bila Bošnjačka stranka. Ta Vlada bi imala nešto oko 41-43 poslanika podrške, što nije dovoljno da se efikasno sprovedu reforme i agenda Evropa sad 2.0 zbog koje smo mi u koaliciji sa PES-om”, napisali su iz Alternative u objavi na Facebook-u.

Neprihvatljivo im je da ključni konstituent Vlade budu partije koje su, kako ističu, zadnje decenije aktivno učestvovale u “uništavanju Crne Gore”.

“U redu je da te partije dignu ruku i podrže Vladu, da za četiri godine dožive katarzu (nestanu ili se transformišu), ali ne i da određuju kako ćemo da živimo mi koji smo sa ulice izborili svoje pravo da stvaramo neko bolje društvo. Naše sukobe sa DF-om znate, nijesu novi. Svaki sukob sa njima je bio u cilju da ih učinimo boljima, bržima i jačima. Nikad nijesmo imali malicioznu potrebu da tu partiju omalovažimo ili im učinimo nepravdu. Pošto su posle pritisaka pristale da uđu u Vladu pod uslovima koje je PES postavio, to ih čini prihvatljivima”, dodaju iz Alternative.

Navode da između onih koji su služili režimu i onih koji nikad nijesu bili u koaliciji sa DPS-om mi biramo ove druge – DF.

“Sigurni smo da to neće promijeniti njihovo mišljenje o nama, ali će biti pravedno, onako kako Alternativa Crna Gora uvijek postupa. Manjine su prihvatljive u Vladi i Alternativa će kao građanska partija posvetiti posebnu pažnju da pripadnici manjinskih naroda budu dio Vlade, kroz sva tijela i izvršne organe vlasti”, dodaju.

Uputili su molbu PES-u da “razmotre još jednom sve opcije”.

“Prije nego što se učini nepopravljiva šteta, prije nego uđemo u fazu da izigramo povjerenje koje smo tesko sticali boreći se rame uz rame sa građanima, molimo PES i njihov Glavni odbor da još jednom razmotre sve opcije. Naše mišljenje je jasno. Nikad (!!!) sa onima koji su nas doveli dovde”, poručili su iz Alternativa Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Fahro
26.08.2023-14:15 14:15

Alternativa – sve su tu nepismeni ljudi i veliki nacionalisti svi znamo kakvu skolu i diplome gdje su kupovali da bi danas ucili EVROPA SAD ko bi trebao u Vladu izbacite ove SESELJEVE ZLIKOVCE I NACIONALISTE -DA EVROPI SAD NE KVARE UGLED  I PONOS !!

RIR
27.08.2023-21:37 21:37

…BAŠ TAKO -ovo je neka nazovi “ALTERNATIVA” đe samo srbi postoje ,drugi nemaju alternative ,to je ono bezobrazno kao “nedamo svetinje” i bezobrazne srbijanske laži ,prevrtanja bez stida i srama …prijedlozi koji su nepoznati u normalnom svijetu -to samo se moze vidjeti kod njih ,niđe drugo…narod potpuno izvitoperen i bas nazovi bez “alternative “…