Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Alternativa CG: U PES nijesmo u potpunosti zadovoljni, očekivali smo oko 35 odsto

S obzirom da su iz PES-a odlučni u namjeri da ne pregovaraju sa DPS-om i GP URA, interesantno će biti vidjeti kako će se Demokrate postaviti u ovoj situaciji, navode iz Alternative

Alternativa Crna Gora koja je dio liste koalicije Pokreta Evropa sad oglasila se saopštenjem za javnost.

Njihovo saopštenje prenosimo u cjelosti.

Potenciranje priče o razdoru unutar PES-a na početku kampanje, montiranje afere “Kwan Do”, kao i iznenađujuće mala izlaznost skinuli su PES-u nekoliko procenata. Realno je bilo za očekivati 31-32%, potajno smo se nadali da bi to moglo ići i preko 35%, tako da nijesmo baš u potpunosti zadovoljni rezultatom.

Sada predstoje pregovori oko formiranja buduće vlade. Postoji mnogo mogućih kombinacija.

Obzirom da su iz PES-a odlučni u namjeri da ne pregovaraju sa DPS-om i GP URA, interesantno će biti vidjeti kako će se Demokrate postaviti u ovoj situaciji. Da li će napraviti otklon od GP URA i svega što su uradili u proteklih mjesec dana? Ukoliko to urade, dogovor je blizu. Savez koji predvodi PES, ZBCG, i Demokrate u ovom trenutku imaju ukupno 43 poslanika. Naravno, sa manjinskim partijama mogla bi se formirati stabilna vladajuća većina od preko 50 poslanika.

Zaista nam je žao što lista PRAVDA ZA SVE i Pokret PREOKRET nijesu prešli cenzus i ušli u Skupštinu Crne Gore. Smatramo da bi bili osveženje na našoj političkoj sceni. Ali ih vidimo kao faktore već na prvim narednim izborima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve