Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Aldžarvan čestitao Bečiću na izvanrednom radu u Skupštini i promociji mira

Aldžarvan, povodom jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, narodu Crne Gore i predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću uputio je srdačnu čestitku

Predsjednik Globalnog savjeta za mir i toleranciju – Ahmed Mohamed Aldžarvan, povodom jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, narodu Crne Gore i predsjedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću uputio je srdačnu čestitku, ističući u prvi plan zasluge koje predsjednik crnogorskog parlamenta ostvaruje ,,promovišući demokratiju i mirna rješenja“.

„Povodom 115 godina od nastanka Skupštine Crne Gore, želim da čestitam našim prijateljima, prije svega narodu Crne Gore, a takođe i mom prijatelju g. Aleksi Bečiću na njegovom izvanrednom radu u Skupštini. Takođe i zbog promovisanja demokratije i promovisanja mirnih rješenja u svim slučajevima, koji se dešavaju u državama i regionima“, navedeno je u čestitki predsjednika Aldžarvana.  On je izrazio uvjerenje da će upravo učeći od crnogorskog naroda i iz naroda imati priliku ,,da mnogo nauče u Globalnom savjetu za toleranciju i mir i IPTP-u“.

,,Međunarodni parlament za toleranciju i mir je imao dobro zasijedanje, 61. zasijedanje se održalo u Crnoj Gori i to je bilo jedno od naših najuspješnijih zasijedanja. Ovom prilikom bih takođe želio da proslavimo naš trud sa našim prijateljem i sa Crnom Gorom i nastavićemo da sarađujemo sa njima. Nadam da će naš prijatelj i Crna Gora imati dobar život i dobru budućnost“, poručio je predsjednika Aldžarvan.

U čast jubileja – 115 godina od uvođenja parlamentarizma, u Vladinom domu na Cetinju, uz prigodnu svečanost, održana je, 28. oktobra, Prva- posebna sjednica Drugog redovnog (jesenjeg) zasijedanja u 2021. godini.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve