Četvrtak, 8 Juna, 2023
Rubrika:

ALBANSKI ČETNIK VIŠE NIJE RELAKSIRAN Mali Dritan, panika velika

Uredništvu poratala Aktuelno trebao je čitav jedan dan da se pouzdano uvjeri da gostovanje Abazovića nije bila samo neslana šala na račun crnogorskih građana. Kako saznajemo, potpredsjednik Vlade ipak je dao navodno ozbiljan intervju za Javni servis iako je na osnovu njegovih odgovora u to teško povjerovati. Ovom pirlikom obratićemo pažnju na nekoliko najvažnijih aspekata gostovanja koje je većina naših čitalaca okarakterisalo kao ''dijagnozu''.

Javni servis je prevršio svaku mjeru! U udarnom terminu u petak od 20 sati ugostiti zvijezdu verbalnog egzbicionizma i dozvoliti joj da nesmetano gotovo dva sata izvodi konfuzno-perverzne demagoške orgije, a da pri tom ne upozore da je sadržaj nemjenjen osobama od 18 i plus godina, je stvarno previše!

Uredništvo Javnog servisa u emisiji u kojoj je u petak veče gostovao pošteni albano-četnik, na privremenom radu u vrhu teokratsko-izdajničke vlade Dritan Abazović čak nije našlo za shodno da stavi upozorenje za roditelje i djecu (parental advisory, engleski prevod) što obično rade televizije na zapadu.

RTCG je ničim izazvan dozvolio potrpredsjedniku vlade, isljedniku, poštenom kvazi-albancu da iznosi mnoštvo konfuznih bljuvotina koje vrijeđaju inteligenciju i želudac, a da pri tom neometano crta mete nezavisnim medijima i vrši malicioznu zamjenu teza o patriotizmu, izdaji i nacionalizmu.

Ali ne treba zamjeriti Javnom servisu, jer oni, kao ni čitava crnogorska javnost nijesu očekivali da će potpredsjednik, kratki Dritan, svojim  propagandnim orgijanjem vrijeđati zdrav razum i moral gledalaca.

Intervju ili dijagnoza?

Uredništvu poratala Aktuelno trebao je čitav jedan dan da se pouzdano uvjeri da gostovanje Abazovića nije bila samo neslana šala na račun crnogroskih građana. Kako saznajemo, potpredsjednik vlade ipak je dao navodno ozbiljan intervju za Javni servis iako je na osnovu njegovih odgovora u to teško povjerovati.

Ovom pirlikom obratićemo pažnju na nekoliko najvažnijih aspekata gostovanja koje je većina naših čitalaca okarakterisalo kao ”dijagnozu”.

Privremeni potpredsjednik Abazović uspio je u petak veče da do neslućanih razmjera pomjeri granice apsurda u javnom prostoru, time što je izvalio da “ne zna ko mu je nudio 21 milion eura”.

“Nisam siguran ko je ta osoba. Nikad od sebe ne pravim žrtvu. Rečeno je ime čovjeka iz Bara, ja sam to demantovao, rekao sam da je to ta cifra, čuo sam je 20 puta, ne mogu da identifikujem osobu. Ne znam je li se neko šalio”, rekao je Abazović. Sasvim logično, većina ljudi u Crnoj Gori ako im se ponudi 21 milion eura neće se sjećati ko im je nudio, jer pare dođu i prođu važno je da smo mi živi i zdravi.

Nepoznato je da li je prilikom davanja ovog odgovora Abazović izigravao šizofrenika sa teškim oblikom amnezije, ili je jednostavno odlučio da pravi budale od čitave crnogorske javnosti, prikrivanjem očigledne korupcije, ili okolnosti da je lagao da mu je uopšte nuđen 21 milion. Povrh svega očekuje da mu to tek tako prođe.

Herojski podvig hapšenja čovjeka od 68 godina

Nakon epizode sa amnezijom, halucinacijama i 21 milion eura, Abazović je crnogorskoj javnosti sebe skromno predstavio kao heroja i to zbog hapšenja šezdesetosmogodišnjeg čovjeka zbog tuđeg oružja.

“Mi smo priveli i Branislava Mićunovića, a prije toga policija nije smjela ni da ga zaustavi. Bez obzira na to što nije zadržan u pritvoru, jer nikog ne možemo držati bez dokaza”, kazao je Abazović likujući što je uhapsio istaknutog crnogorskog patriotu zbog toga što se u njegovoj blizini našao pištolj koji i nije njegov. Bravo potpredsjedniče, veliki ”skalp” za tvoju besprekornu karijeru u usponu!

Koliko je arogancije i drčnosti istresao iz sebe politički pogubljeni Abazović govori i to što je najstariji crngoroski medij – Pobjedu, u sred emisije nazvao ”kvazi-medijem” samo zato što su pisali o njegovim vezama sa lažnim diplomatom Stevanom Simijanovićem  i funkcionerkom klerofašističke organizcije ”Zavetnici” Marijom Havrilovom.

O tome, koliko se puta sastao sa Simijanovićem i koliko je novca izdvojio da ga ugosti u Crnoj Gori iz konfuznog izlaganja kratkog Dritana nijesmo mogli da shvatimo, pa će po svemu sudeći njegov odnos sa srpskim agentom provokatorom do daljnjega ostati misterija, isto kao i saga o 21 milion eura navodnog mita.

Da li će Trampova domaćica Džudi Rajzing Rajnke podržati Dritana u brutalnom staljinističkom obračunu sa nezavisnim, kritički nastrojenim medijima?

Profesionalac ”odrelaksirao” Dritana

Posebni akcenat na intervju-dijagnozu koji se pred očima mnogobrojnih svjedoka odvijao u petak veče trebamo staviti na dio emisije kada se pomenuo ”Profesionalac”, koji je u tekstovima dostavljenim portalu Aktuelno raskrinkao zloupotrebe i izdajničke aktivnosti novog rukovodstva ANB-a.

Dritan Mihailović pjenio je i siktao dok je u petnaestominutnoj tiradi pominjao Profesionalca i naravno ”kvazi-portal” misleći na portal Aktuelno. U svom pomamnom propagandnom nastupu sa ciljem zastrašivanja našeg uredništva ponovo je pominjao kako je nadležnim organima, konkretno Vrhovnom državnom tužilaštvu, predao prijavu. Zbog konfuznog nastupa izazvanog panikom koja je zahvatila, više ne tako relaksiranog, kvazi-albanskog četnika, nijesmo razumjeli da li se prijava odnosi na nas (portal Aktuelno), na osobu koja se krije iz pseudonima Profesionalca, ili na samog Svetog Vasilija Ostroškog!

Panika je učinila svoje, pa Dritan nije više ni izbliza relaksiran kao što je nekad bio, a njegove izjave su sve apsurdnije, prepune besmislica inspirisane mržnjom i željom za obračunom sa nezavisnim kritičarima i patriotama.

 “Gradžanin” protiv nacionalizma

A kad govorimo o primjerima besmislenih, čak malicioznih izjava, moramo napomenuti konstataciju albano-čenitka da ,,kvazi mediji” (portal Aktuleno među njima naravno), ”podižu crnogorski nacionalizam na štetu građanske Crne Gore”.

Ovakva izjava mladog neznavenika, koji je i sam indirektno priznao da radi za obavještajnu službu druge države, ne mora da čudi, jer  u ”gradžanskim” krugovima pravila diktiraju opskurni ”medijski gang” čiji su suvlasnici Dritanovi nalogodavci, i sakupljači grantova iz NVO sektora sa patološkom mržnjom prema Crnoj Gori. Stoga nije ni čudo što se u terminologiji mladog četno-Dritana patriotizam naziva ”crnogorskim nacionalizmom” a ”gradžanski koncept” predstavlja eufemizam za izdaju.  

Motive u pominjanju crnogorskog nacionalizma od strane mladog četnika treba tražiti i u tome što vjerovatno brani četničku političku ideologiju i velikosrpske nacionaliste koji iz sijenke vode njegovu izdajničko-teokratsku vladu. Ipak nije na odmet pitati da li je crnogorski nacionalizam odgovoran za 90-ete, Srebrenicu, granatiranje Sarajeva, popa Macu, Nikolaja Velimirovića, Mihailoviće, Kalabiće… ili je to ipak bio neki drugi nacionalizam, a Dritane?

Đe su ambasade?

I za kraj treba samo postaviti pitanje – s obzirom da je potpredsjednik Vlade u petak iskoristio intervju na Javnom servisu da se obračunava sa kritičkim medijima i da prijeti uredništvu portala Aktuelno isljeđivanjem, da li će na ovo brutalno iživljavanje i crtanje meta medijima biti bilo kakve reakcije međunarodne zajednice?

S obzirom da su strane ambasade do 30. avgusta dizale halabuku kad god bi ,,nezavisni mediji” (Vijesti ili Dan) bili samo poprijeko pogledani od nekoga iz bivše vlasti, svaki izostanak reakcije na iživljavanje Abazovića nad kritičkim i istinski nezavisnim medijima kakav je portal Aktuelno, smatraćemo za licemerje, dvostruke aršine i pristrasnost međunarodne zajednice.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

14 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milica
14.02.2021-11:21 11:21

Odlican tekst .

Ha20
14.02.2021-11:25 11:25

Sta ce jadni Dritan poceo je da se saplice u svojim lazima i manipulacijama.

Andjela
14.02.2021-12:09 12:09

Lazov ,manipulator, ordonnanser! PII

Mnenk
14.02.2021-12:34 12:34

Objavite aferu iz Makedonije prije izbora u Nk.

NkCg
14.02.2021-12:35 12:35

Objavite aferu iz Makedonije prije izbora u Nk

Mima
14.02.2021-12:48 12:48

Jado
Talog
Nebzna ovaj da se stidi.
Talentovani lažov

antiprofesinalac
14.02.2021-13:13 13:13

Dzaba pljujes Dritka, bolje se okani …

On je veličina u Crnoj Gori pa imao mali pendrek ili veliki. Narod ga voli.
Ti pripazi na glavnog sefa i nauci ga da koristi kondom.
“konobar na pjeni od mora”

Nikola
15.02.2021-01:52 01:52

Govedo picousto sendvicarsko :)))))

gagi
15.02.2021-09:29 09:29

Tvoj Driko Aljbanski cetnik je taman “velicina”ka sto si ti,a ko te to bate nategao kao Dritka na Javni servis,a jesi li mu ti “advikat” i dje ti je “obecao posao” ,a nadaj se, inace mu je rijec kao kora od banane.

Lud,
14.02.2021-14:18 14:18

Lud, zbunjen, odvratan, piiiiiiii ovoga izroda odvratnog

!!!
14.02.2021-17:23 17:23

VRHUNSKI je alcetnik izvucen na ČISTINU!Novinar na RTCG je mozda zaljubljen u alcetnika pa ga je stidljivo ponekad, ponesto pitao.I na kraju alcetnik je pristao da se nadju jer ima neke vibre medju njima.AKTUELNO,VI STE VRH!Sve treba nazvati pravim imenom.Nema ni nama ni vama povlacenja.Samo NAPRIJED.Cita on ovo ne brinite.I na kraju veliki poljupcic za Dricetnikcica malenog

Miro
14.02.2021-17:31 17:31

Ja vjerujem da je odbio 21 milion, ako mu je nudjen. Za crnogorsku imovinu koju su izglasali da pripada Srbiji minimalna provizija bi bila bar milijarda.

Kula
14.02.2021-19:18 19:18

Davno sam rekla ABAZOVIC-BECIC DVA ZLA i za SRBE I ZA CRNOGORCE CRNA GORA NIJE IMALA izdajice i jedne i druge strane !!Vazda NOSE u DZEP po dvije KAPE -CETNICKU I CRNOGORSKU i onda zavisi sa kim imaju sastanak!!

Jelena
15.02.2021-07:58 07:58

Isti Braticka, u n3k8m musk9m rodu, tamo baba odje sjedi, užas i katastrofa. Da niti jednim okom, nije pogledao u voditelja , emisije, sem u stranu.Simjun8vic mu je prikazan cetnicki.