Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

Albanska koalicija “Jednoglasno” odbila Krivokapića: Ne možemo sa onima koji žele velikosrpsku Crnu Goru

Nakon konsultacija unutar koalicije zaključili su da bi to, kako su naveli, bilo gubljenje vremena

Albanska koalicija “Jednoglasno” odbila je poziv mandatara Zdravka Krivokapića za razgovor o ulasku u novu Vladu.

Đeka

“Jer, mi ne možemo biti dio vlade Crne Gpore koju dominantno čine one stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u ovoj državi i sa kojima se programski i strateški dijametralno razlikujemo”, naveli su, između ostalog, u odgvoru Krivokapiću.

Kako razloge su naveli da te partije nijesu glasale da Tuzi budu samostalna opština i za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola, što znači i albanske zastave u Crnoj Gori.

“One državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom? One ne žele građansku, već (veliko)srpsku Crnu Goru. Njihovi čelnici i na početku 21. vijeka sanjaju o zauzimanji Skadra i Dubrovnika, Peći i Prizrena, govore o otkopavanju oružja. Oni članstvo Crne Gore u NATO-u smatraju greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore”, navode u odgovoru.

Takođe, te partije, kako ističu, podržavaju pokušaje prisvajanja zajedničkih svetinja (Rumija, Šas, Martinaj, manastiri u Krajini… ), kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietničke i multikonfesionalne realnosti u ovoj zemlji.

“G-dine Krivokapiću, bili bi srećni kada bi mogli da posvjedočimo da sve ovo nije istina. Ako nas konkretnim djelovanjem budete ubijedili u suprotno, bićemo neizmjerno radosni. Naravno, podržaćemo u Skupštini Crne Gore svaku odluku ili pravni akt za koje ocijenimo da su u opštem interesu. Želeći Vam uspjeha u Vašem radu, srdačno Vas pozdravljamo”, zaključuje se u ogovoru Krivokapiću.

Podsjetimo, juče je Glavni odbor Bošnjačke stranke odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve