Nedjelja, 19 Maja, 2024
Rubrika:

Albanska alternativa: Đeljošaj nikad nije tražio novu funkciju, niti kritikovao Vladu

Kako ističu, Đeljošaj je izabran za poslanika i dao je ostavku, jer je posvetio dobar dio života osnivanju opštine Tuzi

DPS Tuzi se svakodnevno obraća sa nekakvim saopštenjima, prozivajući lidera albanskog naroda u Crnoj Gori, našeg predsjednika Nika Đeljoshaja. Kako su oni potpuno nebitni, nijesmo se oglašavali, neka pišu svaki dan, ali zbog javnosti želimo demonatovati nekoliko neistina. Prvo, Đeljošaj nikada nije tražio za sebe nijednu novu funkciju, saopštili su danas iz Albanske alternative.

Kako ističu, Đeljošaj je izabran za poslanika i dao je ostavku, jer je posvetio dobar dio života osnivanju opštine Tuzi.

“Sigurni smo da će ostati dugi niz godina na funkciji predsjednika, jer smo svjesni mi, a svjesni ste i vi, da će vas u svakoj novoj izbornoj prilici, pogaziti”, poručuju iz AA.

Dodaju da Đeljošaj nije prozivao Vladu Crne Gore, niti kritikovao.

“Upravo suprotno, uvijek je javno isticao dobru saradnju sa Vladom, a naročito sa premijerom Duškom Markovićem, kao i sa potpredsjednikom Vlade, Milutinom Simovićem”, naglašavaju u Albanskoj alternativi.

Pitanje je, kažu, zašto to nekome smeta.

“Problemi i opstukcije koje Opština Tuzi ima od Glavnog grada nemaju veze sa dnevnom politikom i novom vladom, oni traju više od godinu dana, da imate odgovornosti i osnovnog morala, podržali biste svoju opštinu, a ne otimačinu koju sprovodi Glavni grad, ali ipak, to je vaš problem. Svrstavali ste projekte koje smo zajedno sa Vladom realizovali kao dio vlasti u našoj opštini kao projekte Glavnog grada, što samo pokazuje vaše neznanje ili vašu manipulaciju. Ne znamo da li znate staru izreku “da slugu mrzi i onaj kojem služi”, naša preporuka je da se više ne blamirate”, poručuju iz AA.

Tvrde da Glavni grad na godišnjem nivou od te opštine uzima više stotina hiljada eura – od pijace, vodovoda, do skoro i od naplate kroz Čistoću…

“Valjda ste svjesni činjenice da su morali da uvećaju cijene u Glavnom gradiu za aktivnosti Čistoće jer su ostali bez prihoda u Tuzima, a vi pominjete da plaćaju neki račun javne rasvjete i partijske vojnike vaše koji i ne dolaze na posao uopšte. Da li se stidite činjenice da su odbornici DPS – a iz Tuzi glasali u Skupštini Glavnog grada za odluke koje urušavaju našu opštinu, da pokušaju jos novca naše opštine ugrabiti”, upitali su iz AA.

Ističu da znaju da DPS Tuzi boli što je predsjednik AA lider Albanaca u Crnoj Gori, što je lista koju je predvodio pobijedila na parlamentarnim izborima kod Albanaca, a da oni skoro da nemaju glasova Albanaca u Tuzima.

“Zato vaša saopštenja i ne potpisuju Albanci iz DPS Tuzi, nego pripadnici ostalih naroda. Kako ste vi toliko nebitni sa našu opštinu, nećemo se više ni oglašavati na vaše budalaštine ali moramo za kraj, objasniti neke osnove politike: Znamo da je za vas politika špansko selo, ali moramo vas podučiti malo. Kada bismo mi odlučivali o učešću u Vladi, analizirajući odnos DPS-a Tuzi prema nama, vaš odnos prema opštini Tuzi i odnos Glavnog grada prema našoj opstini, bez uslova bismo već bili dio nove Vlade. Naš odnos prema novoj većini ne svodimo na analizu odnosa našeg prema vama, nego odnosa nove većine prema zahtjevima koje ispostavljamo za naš narod”, zaključuju u Albanskoj alternativi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve