Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Albanci na parlamentarnim izborima sa dvije liste

Na poziv Nacionalnog Savjeta Albanaca u Crnoj Gori, juče je u Ulcinju održan sastanak između predstavnika albanskih stranaka. Tema sastanka bio je pokušaj formiranja jedinstvene liste za predstojece parlamentarne izbore koji ce se održati 30. avgusta

Urednik informativnog portala malesia.me, Anton Đokaj ističe da će albanske stranke najvjerovatnije na parlamentarnim izborima 30. avgusta nastupati sa dvije izborne liste, piše Dan.

Na poziv Nacionalnog Savjeta Albanaca u Crnoj Gori, juče je u Ulcinju održan sastanak između predstavnika albanskih stranaka. Tema sastanka bio je pokušaj formiranja jedinstvene liste za predstojece parlamentarne izbore koji ce se održati 30. avgusta.

“Izvjesno je, da neće biti jedinstvene albanske liste jer se na sastanku nisu pojavili predsjednik DUA, Mehmed Zenka i predsjednik Demokratske Partije, Fatmir Ðeka koji su vec sklopili predizbornu koaliciju”, kaze Ðokaj.

Ðokaj ističe da ce albanske stranke najvjerovatnije nastupiti sa dvije izborne liste. Jednu listu cinice vec formirana koalicija izmedju DP i DUA, dok ce druga lista biti široka koalicija izmedju Albanske Alternative, Force, DSA, Unia Tuzi, DSuCG i Pokret Perspektiva.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve