Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Dukaj: Vrijeme je da Albanci u Podgorici, Plavu i Baru glasaju za svoje autohtone nacionalne predstavnike

''Dokazali smo i dokazujemo da je vrijeme da Albanci u Podgorici, Plavu i Baru glasaju za svoje autohtone nacionalne predstavnike – za kandidate Albanske alternative''

Albanska alternativa kao nacionalna partija Albanaca u Crnoj Gori učestvuje na lokalnim izborima 23. oktobra u opstinama, gdje žive i Albanci stoljećima, kazao je Maraš Dukaj, politički direktor AA.

“Podgorica, Plav i Bar su gradovi u kojima mi kao autohtoni narod živimo i stvaramo zajedno sa ostalim narodima, sa svojim komšijama i prijateljima. Činjenica je da Albanci nijesu u ovim opštinama zastupljeni ni blizu onom odnosu koji čine u broju stanovnika. Drugi problem je što je Albanaca i među žiteljima ovih opština sve manje. A kapitalni projekti u ovim krajevima gotovo na svakom minimumu”, navodi Dukaj.

Kako je istakao, tako imaju jednu paradoksalnu situaciju.

“Albanci su uvijek, bez rezerve, bez kalkulacije, iskreno i patriotski opredijeljeni, ne samo za dobrobit lokalnih uprava u kojima žive stoljećima nego i za državu Crnu Goru, za njen razvoj, uspjeh i napredak. Značajan broj naših sunarodnika decenijama bezrezervno podržava političke stranke koje sebe smatraju i nazivaju građanskim, a da one pri tome ne činile dovoljno za Albance kao građane. To pokazuju navedene i brojne druge činjenice”, kazao je Dukaj.

Zato su, dodaje, u Albanskoj alternativi preuzeli odgovornost.

“Gdje god smo kao politička partija to učinili pokazali smo i dokazali na djelu da znamo i da možemo da pokrenemo ozbiljne teme sa mrtve tačke i da dođemo do kudikamo drugačije situacije. Najbolji primjer za to je opština Tuzi. I ovdje valja naglasiti da to nijesmo učinili ni na čiju štetu. Naprotiv. Svi žitelji Tuzi, koje god da su nacionalnosti i politickih opredeljenja, vide pozitivne promjene i sada sigurno i sami osjećaju dobrobiti naše vlasti. Dokazali smo i dokazujemo da je vrijeme da Albanci u Podgorici, Plavu i Baru glasaju za svoje autohtone nacionalne predstavnike – za kandidate Albanske alternative. Za Podgoricu broj 6, za Bar broj 9, za Plav broj 4”, poručuje Dukaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
aufff
17.10.2022-21:19 21:19

A je l? E, moj Dukaj, fino učiš ljude…u građanskoj državi…Je li te to Rama naučio ili Dritko?

Ivan
17.10.2022-21:35 21:35

Samo se vi nadajte da ce bas vas izabrat i dat vam podrsku kad svi znaju sa kim ste se u kolo uhvatili koji ni dan danas Kosovo ne priznaju – vas niko vise ni u kuci ne glasa ! !

Tara
18.10.2022-22:58 22:58

Znaci..da vi necete zajedno sa drugom nacijom..samo albanac i niko drugi..jel tako??