Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

”Ako smo mogli da kritikujemo Lazovića, Markovića i klan iz Granda, sigurni budite i Vladu ćemo istraživati”

Da mene neko optuži da sam ukrao kokošku, sazvao bih sjednicu Odbora za bezbjednost i pošao u tu kuću da se obračunam sa tom porodicom, rekao je Knežević komentarišući nedolazak premijera Krivokapića na sjednicu Odbora za bezbjednost

Poslanici Demokratskog fronta govore na vanrednoj konferenciji o tome što se premijer Zdravko Krivokapić i ministar finansija Milojko Spajić nisu odazvali saslušanju za šverc cigareta.

Knežević kaže da ukoliko premijer smatra da ne treba da dođe i odgovori na pitanja da li on ili članovi njegove porodice, učestvuju u tranzitu cigareta, onda to najviše govori o njemu.

“Da mene neko optuži da sam ukrao kokošku u Matagužima, sazvao bih sjednicu Odbora za bezbjednost i pošao u tu kuću da se obračunam sa tom porodicom. Očigledno svi imamo različite aršine i doživljaje. Ovo nije bila nikakva afera usmjerena protiv Krivokapića. Mislim da sam mu bio najveći prijatelj zakazujući  mu sjednicu odbora, da mu omogućim da pobije sve ono što se postavlja kao element sumnji i indicija”, rekao je Knežević.

Do sada su, kako kaže Knežević, postojala samo dva klana – “Grand i mojkovački”.

“U ovom trenutku postoji samo klan iz Granda, jer je “mojkovački” uništen od strane Milivoja Katnića koji ima bliske relacije sa pojedinim ljudima iz tzv klana Granda,  i samo je pitanje da li se neko iz tog klana prikopčao ili je prikopčao nekoga iz naše Vlade da budu dio tranzita cigareta. Zašto Krivokapić i Spajić nisu došli na sjednicu odbora, neka cijeni javnost “, rekao je Knežević.

Prema njegovim riječima, ko smo se borili da se samo promijene ruke u tranzitu cigareta a da sve ostane isto, i ako smo mogli da kritikujemo i Duška Markovića, Zorana Lazovića, klan iz Granda i sve koji su povezani sa njima, sigurni budite da ćemo kritikovati, istraživati i ocjenjivati rad i onih koje smo 4. decembra glasali.

“Koji po svim pravilima parlamentarne demokratije, izuzev Krivokapića, nisu mogli da se nađu u Vladi”, kazao je Knežević.

Krivokapić, Spajić i Vukšić nijesu pokazali minimum državničke odgovornosti

Predsjednik Pokreta za promjene, Nebojša Medojević kazao je da su obećali biračima da će zaustaviti šverc cigareta i narkotika.

“Ovo je naša moralna obaveza prema biračima. Ova Vlada se formirala suprotno volji birača. Oni koji su formirali Vladu obećali su nam da će za 200 dana napraviti čudo u Crnoj Gori. Žao mi je što Krivokapić, Spajić i Vukšić nijesu pokazali minimum državničke odgovornosti”, kazao je Medojević.

Jedan od funkcionera DF-a je kazao da šverc cigareta u Crnoj Gori nije moguć bez pomoći Vlade.

“Niko nije demantovao da su 94 šlepera cigareta izašli iz Luke Bar i da je neko od toga zaradio oko 25-30 miliona eura”, kazao je Medojević.

“Da smo mi u Vladi šverc cigareta se ne bi dogodio. Cifre pokazuju da se šverc odvija, pod našom Vladom. Zašto niko nije uhapšen?”, pitao je Medojević.

On je poručio da su namjeravali na Odboru da pitaju za informacije u vezi sa tim ko je uzeo novac od šverca te poručio da neće podržavati Vladu koja švercuje cigarete.

Još čekaju odgovor od URA-e i Demokrata, DF spreman za izbore

Medojević je ponovio da Krivokapić nema njihovo povjerenje. Rekao je da još nisu dobili odgovor od Demokrata i URE oko koalicionog sporazuma.

“Krivokapić je, nakon odbijanja smjene Leposavića, trebalo sam da traži povjerenje za čitavu Vladu. Ulazimo u zonu mešetarenja, spinova, razne stvari se podmeću. Da ne bi bilo zabune, mi nećemo rušiti Vladu sa DPS-om, ali nećemo ni ćutati kada vlada krši osnovna obećanja.Spremni smo da pričamo o rekonstrukciji Vlade ali i da formiramo novu Vladu u okviru vladajuće većine. Nijesmo dobili odgovor još od Demokrata i URE, ali trenutno stanje je neodrživo. Stvari su veoma komplikovane, ako možemo da se dogovorimo u okviru većine, onda, to govorim u moje ime, zna se da su izbori jedina opcija”, rekao je Medojević.

Medojević je poručio da je Demokratski front spreman za izbore.

Krivokapić iznevjerio volju birače nepotpisivanjem temeljnog ugovora

Govoreći o Temeljnom ugovoru, Knežević je rekao da je Krivokapić iznevjerio volju birača nepotpisivanjem tog akta.

“Pozvali smo Demokrate i Uru da razgovaramo o ozbiljnoj krizi u većini i da potpišemo sporazum. Zvali smo premijera nekoliko puta da razgovaramo o problemima, o budžetu i drugim stvarima, što Krivokapić ignorantski odbija. Jasno smo saopštili koji će biti pravci našeg kretanja”, naveo je Knežević.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Niksic
02.06.2021-19:18 19:18

Bojim se da je ovo jos jedna predstava
” MAPET SOU” vlade !!!