Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić u Briselu: Crna Gora će nastaviti da ulaže u sistem civilne zaštite

Ministar unutrašnjih poslova na sastanku sa evropskim komesarom za upravljanje krizama

Crna Gora će nastaviti da ulaže u sistem civilne zaštite, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u Briselu, na sastanku sa Janezom Lenarčićem, evropskim komesarom za upravljanje krizama.

Iz MUP-a je saopšteno da su tom prilikom imali konstruktivan razgovor o aktuelnim temama kada je u pitanju civilna zaštita.

Adžić je iskazao zahvalnost Evropskoj komisiji za pomoć koju pruža Crnoj Gori u jačanju kapaciteta za upravljanje rizicima od prirodnih i drugih nepogoda kroz realizaciju različitih projekata, a posebno je istakao značaj finalizovane procjene rizika od katastrofa Crne Gore, kao i procjene sposobnosti upravljanja rizicima od katastrofa Crne Gore koja je u finalnoj fazi.

– Svjedoci smo da savremeno doba nameće potrebu kontinuiranog jačanja sistema civilne zaštite a Crna Gora ima dovoljno znanja i spremnosti za još intenzivnije učešće u programima i projektima. U naše kapacitete u narednom periodu moramo dodatno ulagati, a više puta smo potvrdili da nam ne fali hrabrosti i solidarnosti kada treba pružiti pomoć – istakao je Adžić.

Lenarčić je iskazao podršku Crnoj Gori u pravcu još aktivnijeg učešća u regionalnim programima civilne zaštite.

Sagovornici su se saglasili o potrebi intenzivnijeg ulaganja u mehanizme za jačanje otpornosti u ovoj oblasti.

Tokom posjete, Adžić je obišao Koordinacioni centar za reagovanje u vanrednim situacijama (ERCC) ključni centar za koordinaciju aktivnosti koji ima za cilj da pruži jedinstveno koordinaciono čvorište, koje koristi različite instrumente i može istovremeno upravljati različitim situacijama.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve