Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Tražimo vanredne izbore jer Frankenštajn vlast ne donosi dobro Crnoj Gori

Crnogorska evropska partija održala izbornu konvenciju u Baru

Crnogorka evropska partija želi vanredne parlamentarne izbore jer postojeća politički Frankeštajn vlast i loša Vlada ne donose dobro Crnoj Gori, poručio je predsjednik CEP-a Novak Adžić na izbornoj konvenciji te stranke za grad Bar.

Za predsjednika Opštinskog odbora CEP Bar izabran je Svetozar Savić. U uvodnom izlaganju, predsjednik CEP-a Novak Adžić istakao je da je aktuelna ekonomsko-socijalna pozicija Crne Gore loša.

”Vlast nastavlja sa pogubnom politikom stalnog zaduživanja što Crnu Goru dovodi u opasnost da doživi dužničko ropstvo. A već tri godine vlast nije bila u stanju da dovede bar jednog značajnog i kredibilnog investitora u Crnoj Gori što je neozbiljno i neodgovorno vođenje državne politike. Riječju do 2020. lošu vlast, zamijenila je od tada nebrojeno puta gora vlast. Umjesto da se krenulo sa zdravim promjenama, krenulo se putem u bespuće”, istakao je Adžić.

On je poručio da će CEP uraditi sve da dođe do zdravih promjena u Crnoj Gori.

”Mi hoćemo vanredne izbore. To je naš zahtjev, jer ova postojeća politički Frankeštajn vlast i loša vlada ne donosi dobro Crnoj Gori. Ova vlada treba da demisionira”, poručio je Adžić.

Kako je kazao CEP će na svim izborima samostalno, a da će biti otvoreni za postizborne koalicije, saradnju i saveze samo sa suverenističkim strankama crnogorske profilacije i građanske orijentacije, kao i partijama manjinskih naroda.

”Dakle, možemo samo sa onim partijama odanima Crnoj Gori. Rekli smo eksplicitno više puta i ponavljamo s kim nećemo praviti bilo kakvu saradnju, saveze i bilo kakve sporazume i akcije. Nikad to nećemo uraditi sa onima sa kojima se ideološki ne samo ne slažemo, nego koji su idejno-politički antagonistički prema nama nastojeni i našim političkim pogledima. Kod nas je stvar čista”, zaključio je Adžić.

Delagatima su se obratili član Savjeta CEP-a, prof. dr. Nebojša Vučinić kao i podpreśednik CEP-a advokat Vladislav Vanja Popović.

Vučinić: Namjerno devastiran kult Svetoga Vladimira

Potpredsjednik Stevo Vučinić je kazao da je namjerno devastiran kult Svetoga Vladimira i kultno mjesto na vrhu Rumije, na koji je postavljen limeni objekat, “koji s visine prijeteći gleda, ne samo na slavni grad Bar i Dukljansko-barsku arcibiskupiju nego i preko Jadrana, na cijelu zapadnu civilizaciju oličenu u gradu Rimu”.

”Zato, Vi, Barani, imate povjesnu obavezu da civilizovane evropske narode, već i u odbranu vaših resursa kao što je luka Bar koja je meta neprijatelja ove zemlje. Jer je slavni grad Bar i najistočnija zapadno-evropska tačka, koja nas povezuje sa zapadnoevropskom civilizacijom, zbog čega imate i obavezu više”, naglasio je Vučinić.

Potpredsjednica CEP-a Emina Čolović je istakla da će učiniti sve da jedinu domovinu vrate tamo gdje je i bila, u društvu evropske porodice.

”Ono što je Crna Gora za bivšu Jugoslaviju, to je Bar za Crnu Goru – oaza multietničke demokratije i suživota! Čuvajmo to! Hrabro i odvažno krenimo u pobjede! Želim vam svako dobro”, poručila je Čolović.

Član Predjedništva Srđan Đani Plamenac je iznio da je Bar sve manje ono što bio uvijek – paradigma zajedničkog života tri vjere.

”Ljudi koji se doseljavaju u Bar se ne integrišu u naše društvo, a i tradicija koju ima naročito Stari Bar se sve više gubi. CEP će raditi na decentralizaciji Crne Gore, kao na primjeru Njemačke”, rekao je Plamenac.

On je upitao zašto u Baru ne bi bilo sjedište Minstarstva pomorstva i saobraćaja.

”Barska luka je bila prvi izlaz Crne Gore na more, a samim tim i u svijet”, rekao je on.

Član Predsjedništva Igor Gojnić je kazao da je pred opštinskim odborom CEP-a izazovan period jer je zadatak da pokrene lokalnu samoupravu da počne da rješava stvari u korist svih i da oduzeto i otuđeno poču vraćati onima kojima to i pripada, “jer rezervne domovine nemamo niti ćemo je liše ove tražiti”.

Rašo Adrović, predstavnik dijspore, kazao je da su u dijaspori oštro i energično djelovali i osudili pokušaje osporavanja legitimnih prava “da glasaju Crnu Goru“.

Veselin Radojičić, član privremenog opštinskog odbora partije u Baru, kazao je da plodovi ne smiju biti cilj, već poslijedica.

”Neka ih bere potomstvo”, poručio je Radojičić.

Konvenciji se obratio i jedan od osnivača partije Ljubo Plamenac.

Pozdravne telegrame uputili su članovi Predsjedništva iz dijaspore: Dragoslav Zeko Božović, Boban Stojović, Ivo Martinović, Sabah Čolović, Olivera Zorić, te članovi Glavnog odbora CEP a iz dijapore: Radoš Dubljanić, Zaim Dervišević, dr. Šemsudin Hadrović, i Aleksandar Kapisoda i člana Savjeta CEP a Nenad Popović.

Gojčević: Bilo je krajnje vrijeme

Na kraju konvencije obratili su se zamjenik predsjednika OO CEP-a Zoran Gojčević koji je objasnio zašto je odabrao tu partiju.

”Zato što vjerujem ljudima koji ga vode i u njihovu dokazanu odanost i ljubav prema Crnoj Gori. Zato đto smatram da je osnovan u pravo vrijeme, ili je možda bolje reći bilo je krajnje vrijeme da se udružimo, organizujemo i zajedno sa našom dijasporom koja se ozbiljno uključila za isti cilj, veliki, najveći a to je da spasimo ovu našu lijepu zemlju”, rekao je Gojčević.

Sekretarka Branka Koch je istakla da neprijatelji Crne Gore i svega crnogorskog dišu za vratom.

”Ali nećemo im prepustiti ni Bar, ni pedalj Crne Gore, nego će vratiti ono što su prevarom oteli”, poručila je ona.

Na kraju se obratio izabrani predsjednik OO CEP-a u Baru Svetozar Savić koji je istakao da će ta stranka omogućiri da naš čovjek izađe iz košmara beskonačne tranzicije.

”Ali ono što prepoznajemo to je da je na sceni iznikla jedna nova kasta – sastavljena od frakcija tranzicionih materijalista i tehnokrata, bez ideologije – ali nažalost, bez empatije, bez iskustva spremni da prihvate najodgovornije državne poslove, iako iza sebe nemaju niti jedan dan radnog staža”, zaključio je Savić.

ČLANOVI OO BAR PO FUNKCIJI SU:

Svetozar Savić

Zoran Goijčević

Branka Koch

Srđan Đani Plamenac

Ljubo Plamenac

Emina Čolović-Kajević

Igor Gojnić

Nada Marstijepović-Đurđić

Šemsudin Hadrović

Branko Rajković

Edin Šutković

Perto Šuster

Rašo Adrović

IZABRANI SU:

Veselin Radojičić

Adžija Vukić

Petar Lukić

Martin Prekić

Slobodan Lekić

Branko Delibašić

Adem Lukolić

Anto Milović

Senad Karađuzović

Danica Ćuk

Slobodan Lekić

Ljubinka Lukić

Nikola Milović

Lara Nalović

Anđelina Vučetić

Nada Nalović

Preporučeni sadržaj

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
17.03.2024-16:34 16:34

Svaka cast. Respekt.

Piki 81
18.03.2024-12:14 12:14
Reply to  dragan

OOOOOO) REŠPEKTUUUUUUUUUUUUUUUUUU ti si veoma rečit čojvjek hahahaha

Filip
18.03.2024-00:50 00:50

gledaj ove glave lude ahahahaha. On nesta da trazi. Jado jadni

Piki 81
18.03.2024-12:14 12:14

Koji crirkus….