Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Adžić: Postupak konstituisanja Vlade pravno neprihvatljiv i politički skandalozan

Smatra da mandatar Miodrag Lekić nije trebalo da prihvati ponuđeni mandat zato što je on suprotan Ustavu

arlamentarna većina u kontinuitetu nastavlja bjesomučno da krši Ustav nakon usvajanja izmjena i dopuna neustavnog Zakona o predsjedniku, ocijenio je pravnik i istoričar Novak Adžić u emisiji “Pressing” na Gradskoj RTV.

Adžić tvrdi da je cijeli postupak konstituisanja nove Vlade pravno neprihvatljiv i politički skandalozan.

“Veliko je pitanje da li će se ona uopšte i konstituisati zbog kadrovskih rješenja podjele plijena”, kaže Adžić, dodajući da se nada da takva Vlada neće biti ni formirana.

“Mislim da ona ne bi bila prihvaćena od strane zapadnih partnera i međunarodne zajednice”, navodi Adžić.

Smatra da mandatar Miodrag Lekić nije trebalo da prihvati ponuđeni mandat zato što je on suprotan Ustavu.

“Nijesam siguran da će se DF zadovoljiti time što će tražiti neka kozmetička mjesta u Vladi. Oni su predložili (Nebojšu) Medojevića da bude koordinator svih službi bezbjednosti. Mislim da će tražiti participaciju u Vladi sa nekim drugim resorima, a da o dubini ne govorimo, jer su oni i do sada aktivno učestvovali u vlasti”, ocjenjuje Adžić.

On ocjenjuje da će Vlada, ako se formira na, kako navodi, pravno nasilnički način, suštinski biti antievropska i da će naši euroatlantski partneri imati veliko nepovjerenje prema njoj.

“Ako bi se eventualno konstituisala ta 44. Vlada, neće nikakav prosperitet donijeti Crnoj Gori, već će se nastaviti sa djelovanjem koje nanosi nesagledivu štetu Crnoj Gori u pogledu evropskih integracija, demokratije, ljudskih prava, očuvanja i zaštite njenih vitalnih državnih i nacionalnih interesa, crnogorskog identiteta, ekonomsko-socijalnog statusa”, navodi Adžić.

Govoreći o smjeni vlasti u Podgorici, Adžić poručuje da se ona mora odigrati na Ustavom i zakonski predviđen način, a ne bilo kakvom pravnom hajdućijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve